Concertfoto’s: Sean Webster Band – Eindeloos Emmeloord 6 februari 2022

 

Sean Webster Band 1

Tekst en foto’s: Edwin Fabriek

Zoals voor zoveel muzikanten, zijn de afgelopen twee jaar ook voor bluesartiest Sean Webster niet de makkelijkste geweest. Levend van de muziek, was het voor de “Englishman living in Giethoorn” (hij is getrouwd met een Nederlandse en woont in Giethoorn) een tijd van hollen, maar vooral van veel stilstaan. Mede hierdoor heeft hij wel tijd gehad om in eigen beheer een nieuw album op te nemen en uit te brengen, het grotendeels akoestische ‘Almost’ met covers van (enkele) zijn persoonlijke favorieten. De meeste cd’s worden echter verkocht voor en na optredens, dus ook de cd-verkoop zal betere tijden hebben gekend.

Maar wanneer de coronamaatregelen versoepelt worden, dan komt alles weer tegelijk. Op zondagmiddag 6 februari trad Sean met zijn band namelijk op in Eindeloos Emmeloord in het kader van de Lazy Sunday Afternoon-reeks en moest daarna (alleen) halsoverkop naar Iduna in Drachten rijden/vliegen om zich te voegen bij Johan Derksen’s “The Sound of the Blues & Americana”, dat ook weer hervat kon worden. En hij wist na de optredens natuurlijk ook weer verscheidene cd’s te verkopen. Na vele magere dagen/weken/maanden, eindelijk weer eens een superdag voor Sean, deze zesde februari.

Voor mij, en vele anderen, behoort hij tot de absolute top van blueszangers in Nederland. Een karakteristieke, rauwe stem heeft hij, die uitstekend bij de blues past. Van slowblues tot de stevige varianten van de blues(rock), het passeert de revue en zorgt voor de nodige variatie in het muziekaanbod. Onder meer het prachtige Give me the Truth en Slow dancing In A Burning Room kwamen voorbij, maar zijn uitvoering van Etta James’ klassieker I’d Rather Go Blind is van een ongekende schoonheid. Niet voor niks regelmatig gespeeld als toegift, want na een bijna negen minuten durende schoonheid eet iedereen uit je hand.

Het was echter de Sean Webster Band die deze middag speelde, en Sean weet zich begeleid door bandleden van een hoog niveau. En is ook nog eens geheel Nederlands, met Ruud Gielen op drums, Floris Poessé op basgitaar en Hilbrand Bos op toetsen.

Website: https://www.seanwebsterband.com/

Sean Webster Band

Sean Webster Band 3

Sean Webster Band 4

Sean Webster Band 5

Sean Webster Band 6

Hilbrand Bos

Ruud Gielen

Floris Poessé

Sean Webster Band 8