Ane Brun – How Beauty Holds The Hand Of Sorrow
Format: CD – LP
Label: V2 Records – Balloon Ranger Recordings
Release: 2020

De gerenommeerde Noorse artiest Ane Brun brengt op 27 november 2020 haar tweede album van dit jaar uit.

‘How Beauty Holds The Hand Of Sorrow’ is het tweede album van het jaar en volgt ‘After The Great Storm’ op dat op 30 oktober verscheen.

Ane Brun – After The Great Storm

Hoewel oorspronkelijk bedoeld als dubbelalbum met 18 songs – verenigd door gemeenschappelijke thema’s – heeft haar vrije tijd in de lockdown het concept doen heroverwegen. Terwijl Ane en haar producers aan de laatsten punten werkten voegde ze nog één song toe voordat ze de albums van elkaar scheidde met de contrasterende gemoedstoestanden als uitgangspunt.

De albums zijn duidelijk het werk van Ane Brun. Op ‘How Beauty Holds The Hand Of Sorrow’ ontdekt Ane wat nieuwe technieken en stijlen en het werk zal meer bekend zijn voor fans van de emotionele, gitaarspelende singer-songwriter Ane Brun die we aan het begin van deze eeuw leerde kennen.

“Both albums deal with the bigger questions in life,” geeft Ane toe, “but in 2020 these questions have become even bigger. Even though I wrote most of them before this whole pandemic started, I feel they all have a message that fits the situation we’re in: frustration over the state of the world, how to grieve for a loved one, existentialism, love, relationships, loneliness, inner struggles, sleepless nights… I guess they’re just about being human.”

Geplande tourdata zijn verplaatst naar 2021:
3 November @ Paard, Den Haag
7 November @ Melkweg, Amsterdam
9 November @ Doornroosje, Nijmegen
10 November @ De Oosterpoort, Groningen

Ane heeft na het uitbrengen van ‘When I’m Free’ zeker niet stil gezeten. ‘Leave Me Breathless’ bevat meesterlijke vertolkingen van een selectie covers, daarnaast is Brun doorgegaan met het spelen van bandshows in Scandinavië met een verscheidenheid aan symfonieorkesten.

De Stockholm shows, met het Swedish Radio Symphony Orchestra, zijn vereeuwigd in ‘Live at Berdwardhallen 2018’. Daarnaast werd ze uitgenodigd om op te treden tijdens het Nobelprijsdiner 2017 en de Nobelprijs voor de Vrede van 2018, om nog maar te zwijgen over de Polar Music Prize Ceremony 2017, waar ze ‘Why Should I Cry For You’ zong voor de schrijver en winnaar van dat jaar, Sting.
In 2019 keerde ze terug naar de Berwaldhallen in Stockholm voor drie shows met het Swedish Radio Choir.

Tracks:
01. Last Breath
02. Closer
03. Song for Thrill and Tom
04. Meet you at the Delta
05. Trust
06. Gentle Wind of Gratitude
07. Breaking the Surface
08. Lose My Way (feat. Dustin O’Halloran)
09. Don’t Run and Hide (Piano Version)