Woestijnblues En Bluegrass Versmelten Op Rotterdam Bluegrass Festival 28, 29 en 30 juni

 

Rotterdam Bluegrass Festival

Eenmalige crossover Kader Tarhanine en Henhouse Prowlers, plus artist talk Dom Flemons

De Algerijnse Kader Tarhanine en Henhouse Prowlers uit de VS gaan speciaal voor Rotterdam Bluegrass Festival een eenmalige samenwerking aan. Op initiatief van het festival en in het kader van het Global Strings project creëren de acts een exclusieve crossover waarbij Afrikaanse woestijnblues en toearegrock zal versmelten met Amerikaanse bluegrass. Daarnaast zal Dom Flemons alias The American Songster naast zijn reguliere set een artist talk verzorgen op het festival met als leidraad zijn op Smithsonian Folkways verschenen album ‘Black Cowboys’.

Beide programma-toevoegingen voorzien in de behoefte van het festival om het genre breder te trekken, verdieping te geven en duiding te geven aan de oorsprong en ontwikkeling ervan. Rotterdam Bluegrass Festival vindt plaats op 28, 29 en 30 juni 2024 op het Noordplein en staat in het teken van Amerikaanse rootsmuziek en kruisbestuivingen daarvan. De totale line up omvat een slordige dertig acts uit binnen- en buitenland, plus een uitgebreide randprogrammering. Zowel dag- als weekendtickets zijn verkrijgbaar, voor respectievelijk € 15,- en € 40,-.

“Rotterdam Bluegrass Festival houdt ervan om grenzen te verleggen en artiesten te prikkelen dit ook te doen. Daar is Global Strings voor in het leven geroepen, een project waarbij twee artiesten met verschillende geografische en muzikale achtergronden een eenmalige samenwerking aangaan. De leden van Henhouse Prowlers en Kader Tarhanine zullen elkaar pas in Rotterdam ontmoeten, dus het is nog spannend wat het resultaat wordt, maar dat het iets bijzonders wordt daar twijfel ik geen moment aan. En wat betreft de artist talk van Dom Flemons, die man is een autoriteit wat betreft de geschiedenis van Amerikaanse rootsmuziek, dus dat belooft ook heel inspirerend en verhelderend te worden”, aldus Guido de Groot, directeur en programmeur van Rotterdam Bluegrass Festival.

Line up Rotterdam Bluegrass Festival (in alfabetische volgorde):
A Murder In Mississippi (BE); Angry Zeta & The Hillbullys (ARG); Annie Bartholomew (VS); Bertolf & Friends met Douwe Bob, Tangarine, Rob Dekay, Stephanie Struijk en Maurice van Hoek (NL); Blue Grass Boogiemen ft. Pieternel (NL); Carrie Nation and the Speakeasy (VS); Damn Tall Buildings (VS); Delaney Davidson (NZ); The Dirty Grass Players (VS); Dom Flemons (VS); Global Strings: Kader Tarhanine X Henhouse Prowlers (DZ/VS); Golden Shoals (VS); Henhouse Prowlers (VS); Hezekiah Procter (CA); Kader Tarhanine (DZ); Katja Kruit (NL); The Kody Norris Show (VS); La Perra Blanco (ES); Leadbeaters (NL); Mary Lee Family Band (BR); Nat Myers (VS); New Valley String Band (SE); Riley Baugus (VS); Sem Jansen & Leif de Leeuw (NL); Seth Mulder & Midnight Run (VS); The Slocan Ramblers (CA); Them Peckin’ Boys (NL); Tray Wellington (VS)

Over Rotterdam Bluegrass Festival
Het Rotterdam Bluegrass Festival is een laagdrempelig festival waar bluegrass en andere vormen van rootsmuziek als country, folk en Americana centraal staan. In 2023 werd het festival na tien succesvolle edities op het Pijnackerplein voor het eerst georganiseerd op het schaduwrijke, met bomen omzoomde Noordplein. Toen vonden 12.000 unieke bezoekers hun weg naar het Oude Noorden, van liefhebbers van het genre uit heel Nederland en daarbuiten, tot wijkbewoners en andere Rotterdammers. Naast muziek kent het Rotterdam Bluegrass Festival ook een uitgebreide randprogrammering met theater, kinderactiviteiten, een jam area, comics, workshops, een markt en een gevarieerd horeca-aanbod. In de week voorafgaand aan het festival vinden diverse optredens en activiteiten plaats in de wijk en rest van de stad. Rotterdam Bluegrass Festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals.

Website: https://www.bluegrassfestival.nl/