Who Are You: Spin

 

 

In de Jaren ’60 en ’70 verscheen een groot aantal albums van artiesten, die bij het grote publiek nooit bekend raakte. Daardoor was dit soort albums gedoemd om in de zogenaamde “uitverkoopbakken” te belanden. Hopend, dat er een persoon langs zou komen, die nieuwsgierig genoeg zou zijn om de betreffende artiest eens te gaan uitproberen.

Om die artiesten nu eens uit de vergetelheid te trekken zijn we begonnen met de rubriek:

“Who Are You”

Tekst: Peter Marinus

Nadat Rick van der Linden de band Ekseptionhad verlaten om verder te gaan met het trio Trace (o.a. met Pierre Verlinden)  bleven de achtergebleven Ekseption leden niet bij de pakken neer zitten. Als vervanger voor Rick van der Linden werd Hans Jansen (o.a. ex-Think Tank)  aangetrokken en werden er nog 2 albums onder de naam Ekseption uitgebracht. Albums waarop, naast de vertrouwde mix van klassiek en rock, ook de funk voorzichtig zijn intrede deed.

Beide albums verkochten echter niet goed en besloten werd om de naam Ekseption vaarwel te zeggen.

Met de broers Hans Hollestelle(gitaar, keyboards) en Jan Hollestelle (bas, keyboards) en met ex-Jay Jays drummer Cees Kranenburg gingen Hans Jansen, Rein van den Broek (trompet, flugelhorn) en Jan Vennik )fluit, saxofoon) verder als de band Spin.

Met deze band werd een meer jazzy en funky pad bewandeld. Het debuutalbum ‘Spin’ oogste lovende kritieken door de Brecker Brothers achtige jazzrock sound.

Ook de opvolger ‘Whirlwind’ kreeg lovende kritieken. Beide albums verkochten echter zeer matig.

Het gevolg: Spin ging al snel uitelkaar. maar gelukkig hebben we de albums nog.