In de Jaren ’60 en ’70 verscheen een groot aantal albums van artiesten, die bij het grote publiek nooit bekend raakte. Daardoor was dit soort albums gedoemd om in de zogenaamde “uitverkoopbakken” te belanden. Hopend, dat er een persoon langs zou komen, die nieuwsgierig genoeg zou zijn om de betreffende artiest eens te gaan uitproberen.

Om die artiesten nu eens uit de vergetelheid te trekken beginnen we met de rubriek “Who Are You”.

Tekst: Peter Marinus

En gitarist en producer Louie Shelton opent de rubriek.

Hij werd in 1941 geboren in Little Rock, Arkanas, en was gedurende de 60’s, 70s en 80’s vooral bekend als sessiemuzikant. In die hoedanigheid was hij lid van the Wrecking Crew, een groep studiomuzikanten, die op onnoemelijk veel albums uit die periode te horen is. Het belang van deze Wrecking Crew werd in 2007 nog eens onderstreept toen de formatie in de Arkansas Entertainers Hall Of Fame werd opgenomen.

Louis is als studiomuzikant te horen op platen van o.a. the Monkees, Marvin Gaye, Boz Scaggs, James Brown, Otis Spann en Joe Cocker.

In de 70’s begon hij ook platen te producen voor artiesten als Seals & Crofts, Art Garfunkel en England Dan & John Ford Coley.

Als soloartiest bracht hij drie albums uit. Het eerste soloalbum ‘Touch Me’ verscheen in 1969 en bevatte vele covers zoals Son-Of-A-Preacher Man en The Weight. Helaas is dit album nooit op opnieuw uitgebracht.

Het tweede soloalbum ‘Hot & Spicy’ uit 1998 is een jazzy album terwijl het derde album ‘Bluesland’    een bluesalbum was, dat in eigen beheer werd uitgebracht en waarop de zang verzorgd wordt door o.a. Boz Scagss en Leon Russell.

Momenteel vormt Louie, samen met de Australische zangeres Atalie Cutajar het duo Soniiq.
http://www.soniiqduo.com.au/Home.html

Op de website http://louieshelton.com is een prima overzicht te vinden van alle albums waarop Louie Shelton te horen is.