Who Are You: Das Dritte Ohr

 

Das Dritte Ohr

In de jaren ’60 en ’70 verscheen een groot aantal albums van artiesten, die bij het grote publiek nooit bekend raakte. Daardoor was dit soort albums gedoemd om in de zogenaamde “uitverkoopbakken” te belanden. Hopend, dat er een persoon langs zou komen, die nieuwsgierig genoeg zou zijn om de betreffende artiest eens te gaan uitproberen.

Om die artiesten nu eens uit de vergetelheid te trekken hebben we de rubriek:

“Who Are You”

Tekst: Peter Marinus

Das Dritte Ohr is een band uit Duitsland, die bekend staat als de langst bestaande bluesband van Duitsland. De band  onderscheidt zich van andere bluesbands doordat hun blues compleet Duitstalig is.

De band bestaat namelijk al sinds 1968 en werd destijds opgericht door Udo Wolff (zang, mondharmonica), die nog steeds in de band speelt, samen met Tom Schrader (gitaar), Martin Schlockwerder (bas) en Ferdie Peters (drums).

In de beginperiode van de band fungeerde de band vaak als backing band van Amerikaanse bluesartiesten, die in Europa op tournee waren.

Het eerste Das Dritte Ohr album, ‘Pur (Blues & Boogie)’, verscheen in 1977 en was voornamelijk gevuld met covers van o.a. Elmore James, Junior Wells en Robert Johnson.

Hun ‘Zahltag’ album uit 1981 geldt als de best verkochte Duitse bluesplaat ooit.

Das Dritte Ohr - Zahltag

In die periode kreeg de band het ook voor elkaar om met een Duitstalig bluesnummer op een verzamelalbum van het legendarische Chess label te verschijnen.

Het laatste officiële Das Dritte Ohr album, ‘Schwarz Auf Weiss Live’ verscheen in 2015. De band treedt nog steeds regelmatig op.

Website: http://das-dritte-ohr.info/