Who Are You: Amiga Blues Band

 

AMIGA Blues Band

In de Jaren ’60 en ’70 verscheen een groot aantal albums van artiesten, die bij het grote publiek nooit bekend raakte. Daardoor was dit soort albums gedoemd om in de zogenaamde “uitverkoopbakken” te belanden. Hopend, dat er een persoon langs zou komen, die nieuwsgierig genoeg zou zijn om de betreffende artiest eens te gaan uitproberen.

Om die artiesten nu eens uit de vergetelheid te trekken zijn we begonnen met de rubriek:

“Who Are You”

Tekst: Peter Marinus

Blues uit de voormalige DDR kom je niet elke dag tegen. Toch bestond er een bluesband, the Amiga Blues Band. Een band die door het AMIGA label (vandaar de naam) werd samengesteld.

 

Opgericht in 1983. De band bestond uit een aantal kopstukken uit de DDR rockgeschiedenis, namelijk gitarist Peter Gläser (ex- Renft en Karussell), toetsenist en zanger Frank Gahler (ex-Monokel, NO55), gitarist Michael Linke (ex-Monokel), toetsenist Gerhard Laartz (ex-Modern Soul), drummer Hubert Junck (ex-Hansi Biebl Band en NO55), pianist Wolfgang Bodag (ex-Engerling) en bassist Georgi Gogow (ex-City en NO55).


In 1983 verscheen hun debuutalbum ‘Not Fade Away’ met een groot aantal klassiekers als Bob Dylan’s Maggie’s Farm, Little Red Rooster en Hoochie Coochie Man.

 


Het zou bij dit album blijven. De band speelde een aantal keer live maar viel al snel uiteen. Hun album werd tweemaal opnieuw uitgebracht op cd.

Ondanks het feit dat we hier met een “gefabriceerde”band te maken hebben, raad ik jullie toch aan om een kopie van het Amiga Blues Band album te bemachtigen want hier is echt sprake van een zeer ondergewaardeerd Europees blues album!