Vortex Surfer – Versailles
Format: LP – Digital
Label: RVPrecords
Release: 2020

Op 4 september is het tweede album ‘Versailles’ via RVPrecords uitgebracht op 180 grams black vinyl

De thematiek van het album is het spanningsveld tussen menselijke grootsheid en grootheidswaanzin, vertaald in een hedendaagse melodische-noiserock cocktail.

Denk aan Thurston Moore meets Motorpsycho met invloeden van Elder.

Het album is opgenomen in de Moon Studios en geproduceerd door Ingo Jetten van Trashed Attic Audio.

De mastering is van de hand van Pieter Kloos van de Void Studio Eindhoven, welbekend van zijn samenwerkingen met Motorpsycho en Monomyth. 

Andere Media over Versailles:

“Het Limburgse gitaar-noise quartet Vortex Surfer maakt een smakelijke cocktail van Thurston Moore (Sonic Youth) met een scheut Elder en, hoe kan het ook anders met deze naam, Motorpsycho. Hun onlangs verschenen album ‘Versailles’ heeft een Eindhovens randje door de mastering van Pieter ‘Pidah’ Kloos, die niet geheel toevalligerwijs ook jarenlang de geluidtech was van Motorpsycho. Voor liefhebbers van… die kun je dus nu zelf wel invullen.”
– Poppodium de Effenaar

“De epische tracks Say What You Want To Say en Edge Of The Mountain tonen het meest de vooruitgang binnen de band. Eerstgenoemde mengt alle elementen van de band samen tot een geheel, met invloeden uit de prog, postrock, noise en stonerrock, resulterend in een wervelend epos. Edge Of The Mountain bevat eenzelfde grandeur, met potige riffs, een atmosferisch middenstuk en een daverende, uptempo climax op het eind.”
– Never Mind The Hype

Website: Vortrex Surfer