Tommy Castro & The Painkillers Komt Naar Iduna – Drachten

 

Tommy Castro
credits: Victoria Smith

zondag 11 september – 15:00 uur – €20 vvk – €22,50 deur

Lekker! De Amerikaanse bluesrocker Tommy Castro komt naar Iduna

Bestel hier je tickets

Castro was dit jaar de grote winnaar tijdens de Blues Music Awards in Memphis, Tennessee. Hij werd voor maar liefst vijf prijzen genomineerd, waarvan hij drie in de wacht sleepte: B.B. King Entertainer of the Year, Album of the Year en Band of the Year (samen met zijn band The Painkillers).

Tommy “The Blind Man” Castro is geen onbekende in de blueswereld. Hij is meervoudig blues music award-winnaar en heeft duizenden concerten gespeeld in het bijzijn van vele enthousiaste fans. Hij wordt geroemd om zijn glorieuze mix van soulvolle vocalen en geniaal gitaarspel. Geïnspireerd door bluesrockers als Eric Clapton en Elvin Bishop. Sinds 2012 vormt hij samen met The Painkillers een energieke funky bluesmachine zonder poespas en staat garant voor een fenomenale live show.

Dat het viertal niks van grenzen tussen genres wil weten laten ze duidelijk horen op studioalbum ‘Stompin’ Ground’ waar de funk, soul en R&B letterlijk tussen alle noten doorsijpelt gecombineerd met een ferme ritmesectie en heerlijke blazers en keys. Op album ‘Killin’ it Live’ laat Tommy horen hoe hij zijn rauwe soulvolle stem moeiteloos afwisselt met gierende gitaarsolo’s. Tijdens zijn show in Iduna zal dat niet anders zijn. Tevens zal de show in het teken staan van recent uitgekomen nieuw album ‘A Bluesman came to town’.

Tommy Castro Blues Music Awards 2022:
– BB King entertainer of the year
– Band of the year
– Album of the year