Ticket West – High Class Horse feat. Harp Mitch
Format: CD – Digital
Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 22 mei 2020

Westcoast bluesband Ticket West brengt samen met zanger/mondharmonicaspeler Harp Mitch een eerste CD uit, getiteld ‘High Class Horse.’ Drie singles (het titelnummer, Backdoor Santa en Reason Why I Drink) verschenen eerder online en nu is het volledige album beschikbaar.

Ticket West bestaat uit de broers Pascal (zang/gitaar) en Walter Wilhelm (bas/zang), voor dit album ondersteund door Enzio Rossa (drums).

Toen voorman Gerrit Ekkelenkamp (zang/monharmonica; voorheen Highway Rhythm and Blues Gang) naar Portugal emigreerde vroeg hij protegée Harp Mitch het stokje over te nemen.

Het klikte en snel daarna werd er een plaat opgenomen in de Vuurland Studio in Utrecht onder leiding van Ernst Grevink (Erny Green) die tekende voor de hele productie.

De cd bestaat uit negen nummers, waarvan twee apart opgenomen akoestische nummers. Gastmuzikanten zijn Klaas Vermeulen (mondharmonica) en Nathan James, de uit Californië afkomstige zanger/gitarist die jarenlang James Harman begeleidde.
Nathan gaf advies bij de opnames en speelt de gitaarsolo op het nummer Backdoor Santa. Pascal: “Het was ongelofelijk. Hij gebruikte mijn goedkope nep Stratocaster, sloot hem zonder effecten aan op een versterker en speelde de solo in één keer in, vlak voor hij weer weg moest. Zijn feel en timing zijn jaloersmakend.”
De nummers Highclass Horse, Reason Why I Drink en Call Me zijn van de broers zelf, verder bevat de cd eigen bewerkingen van nummers van anderen.

Drummer Enzio Rossa tekende voor het artwork.

Het album is te beluisteren via Spotify, voor een fysiek exemplaar kunnen geïnteresseerden de band benaderen.

Tracks:
01. Backdoor Santa (feat. Harp Mitch)
02. I’m Trying (feat. Harp Mitch)
03. High Class Horse (feat. Harp Mitch)
04. Cubano Jump (feat. Harp Mitch)
05. Reason Why I Drink (feat. Harp Mitch)
06. It’s Obdacious (feat. Harp Mitch)
07. Too Many Cooks (feat. Harp Mitch)
08. Call Me (feat. Harp Mitch)
09. Another Man Done Gone (Ticket West & Harp Mitch)

Website: Ticket West