Single I Travellin’ Blue Kings – Gotta Get Away

 

 

De Covid-19 pandemie heeft jammer genoeg ook Travellin’ Blue Kings parten gespeeld. Oorspronkelijk opgericht door Belgische en Nederlandse muzikanten, bleek het in najaar 2020 niet meer mogelijk de band over de landsgrenzen heen actief & creatief te houden. Met een “full Belgian” bezetting, kijken de Blue Kings 2.0 vanaf heden resoluut richting toekomst met nog meer adelbrieven en een indrukwekkende stamboom: Blues Lee, Howlin’ Bill, Rhythm Bombs, Fried Bourbon, Jim Cofey, Hideaway … just to name a few.

Travellin’ staat er niet toevallig, de vijf heren dweilden met hun respectievelijke bands bijna heel Europa af. Je kon hen op festivalpodiums vinden in Noorwegen,Zweden, Polen, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en uiteraard ook in elke uithoek van de Benelux.

Deze dragster raast nog steeds op zelfgebrouwde kerosine soundgewijs van Texas tot net niet de West Coast, over New Orleans en Memphis naar Chicago en in één ruk door tot in het Londen van de Brit Blues. De heren vinden hun inspiratie in vele muziekjes en doen er wat mee. Een zelfgepend repertoire, aangevuld met een paar chirurgisch precies gekozen covers, dat mag je andermaal van deze bandverwachten. Gebracht met tonnen energie en enthousiasme.

Band:
Jb Biesmans: vocals, saxophone, harp
Jimmy Hontelé: guitar
Patrick Cuyvers: Hammond organ, backing vocals
Winne Penninckx: bass
Marc Gijbels: drums

Travellin' Blue Kings - Gotta Get Away

Hits: 7