Quinn Sullivan brengt nieuwe single
“All Around The World” uit,
 
Een nieuw hoofdstuk voor de 21-jarige
singer-songwriter en gitarist
 
“Matured and owning his words…Sullivan returns more as a singer-songwriter than just a prodigal guitarist.” – American Songwriter
 
Bekijk hier de muziekvideo voor “All Around The World”:

Met de release van zijn nieuwe single en video ‘All Around The World’, viert de 21-jarige singer-songwriter en gitarist Quinn Sullivan een nieuw hoofdstuk van zijn toch al indrukwekkende carrière, waarin hij de wereld rondreisde en samenwerkte met de grootste blues- en rock legendes op aarde. Sinds hij ziijn vaardigheden op gitaar al naar een indrukwekkend niveau heeft gebracht, is zijn recente ontwikkeling vooral met pen en papier geweest, waar hij de ervaringen van zijn jeugd laat bloeien en hem naar nieuwe creatieve plekken brengt. Het is de volgende stap voor de ambitieuze muzikant met een constante blik op de toekomst, en daarmee Sullivans evolutie naar het singer-songwriter-genre wordt gemarkeerd, terwijl hij nog steeds effectief zijn gitaarmeesterschap benadrukt. “Gerijpt en in zijn eigen woorden… Sullivan keert terug als een singer-songwriter in plaats van een getallenteerde gitarist”, zei American Songwriter in een exclusieve première. “Sullivan heeft zich echt gericht op het schrijven van liedjes.”

“Ik wil trouw blijven aan waar ik vandaan kom en vandaar verder gaan”, zegt Sullivan. “De artiesten die me daarbij inspireren, zijn altijd hongerig naar het nieuwe. Ze herhalen zichzelf nooit. Ze groeien en worden unieker – en dat is wat ik als artiest wil doen.”

Credit: Justin Borucki

All Around The World” is opgenomen in Los Angeles met producer Oliver Leiber en is de eerste single van een nieuw studio-album van Sullivan, dat later dit jaar zal verschijnen. De nieuwe muziek voegt krachtige nieuwe pijlen toe aan een pijlkoker die al vol zit met rake schoten. Het toont de voorwaardse stap die de artiesten scheidt van de spelers. “Ik wil dat mensen begrijpen wie ik ben als artiest”, legt Quinn uit. “Ik denk dat mijn publiek het zal waarderen dat de gitaar nog steeds een groot deel uitmaakt van wie ik ben, en ik kan naar waarheid zeggen dat alle nummers van een heel eerlijke plek komen.”

Een zeldzame artiest die altijd ouder klonk dan zijn leeftijd en die al sinds zijn elfde de wereld rond toured. Zo speelde hij op legendarische plekken als Madison Square Garden, de Hollywood Bowl en RFK Stadium in Washington DC, evenals Mahindra Blues Festival in India., Eric Clapton’s Crossroads Guitar Festival en drie Montreux Jazz Festivals. Quinn heeft het podium meerdere keren gedeeld met zijn held en mentor Buddy Guy en met Carlos Santana. Quinns tv-ervaring bevat optredens in toonaangevende programma’s als Late Night with Jimmy Fallon en CBS This Morning, om er maar een paar te noemen.

Maar terwijl hij dit nieuwe hoofdstuk ingaat, is het constante credo van Sullivan groei en leren. “Het is logisch dat naarmate je ouder wordt je meer leert en ervaart”, zegt Sullivan. “Door de jaren heen heb ik zoveel geweldige, ervaren muzikanten en mensen in de muziekindustrie leren kennen en meegemaakt, en dat heeft mij gevormd tot wie ik ben nu. Ik ben hier mijn hele leven mee bezig geweest. Het voelt als de dag van gisteren dat ik 12 was en op tournee ging met Buddy. Destijds had ik nooit gedacht dat ik nu hier zou zijn en mijn vierde album zou uitbrengen. Het is echt verbazingwekkend. “

Hits: 1