Broken Brass brengt op 21 januari ‘Broke’ uit met Pablo van de Poel (DeWolff)

 

Broken Brass - Broke

 

Op 21 januari komt Broken Brass met de eerste single ‘Broke’ van het aankomende gelijknamige album, dat op 22 april 2022 zal verschijnen. Pablo van de Poel, zanger/gitarist van DeWolff, voorziet deze single van de nodige funky gitaarlocks en een scheurende solo. Broken Brass is een next level brass band. Explosief en energiek, en combineert de energie van brass met de attitude van rock ‘n’ roll, de drive van funk en de flow van hiphop. 

Met dit nieuwe album blikt de band terug op de afgelopen paar jaar, die voor elke liveband een uitputtingsslag waren. Broken Brass is broke qua financiën, maar zeker niet als het gaat om inspiratie en doorzettingsvermogen. ‘Broke’ gaat over dat gegeven; over platzak raken onderweg, hard blijven werken, je doelen en ambities nastreven, blijven doorzetten en vertrouwen houden in een goede afloop. De afgelopen periode gaf de band de unieke kans om te kijken naar de persoonlijkheden en internationale diversiteit van de band, de gezamenlijk behaalde (internationale) successen en om te ontdekken waar de kracht van de band ligt. 

 “I’m broke, I don’t care, I’ll be working hard till it works out for the best” – Broken Brass

Met meer dan 500 shows op de teller is Broken Brass een door de wol geverfde live band. Broken Brass is dan ook een live band bij uitstek. Energiek en eclectisch, waarbij punchy bassen worden gemixt met schetterend koper. Met hun enerverende shows hebben ze festivals over de hele wereld omver geblazen.

Het negental heeft clubs en festivals in bijna 20 landen veroverd met optredens op VH1 Festival (India), Secret Garden Party (VK), Fusion Festival (GER), Zwarte Cross (NL), Paaspop (NL) en meer. De band gaat in 2022 dus zeker weten (internationaal) touren op het nieuwe album.

In Nederland staat de clubtour inmiddels gepland, met 10 shows in onder andere Melkweg, Helling en Simplon.

Website: https://www.brokenbrass.com/