Single I Boogie Beasts – Favorite Scene

 

De veelgeprezen Belgische bluesrockers van Boogie Beasts brengen op 17 september hun derde album ‘Love Me Some’ uit. Op de plaat zullen 12 songs staan, waaronder de nagelnieuwe single Favorite Scene.

Toen de band begon aan Favorite Scene, hadden ze een soort The Rolling Stones meet Canned Heat-sfeertje in gedachten. De werktitel van de song werd dan ook zeer toepasselijk ‘Rolling Heat’. Het was een catchy riff van gitarist Patrick die de basis vormde, en al snel werd duidelijk dat hier een kopstem bij hoorde. Zanger Jan slaagde er echter niet in om de juiste lyrics en melodie te vinden, en dus liep de boel een beetje vast.

Enkele maanden later, tijdens een residentie van de band in de GAM Studio in Waimes, besloot producer Koenraad het over een andere boeg te gooien. Hij kleedde het idee helemaal uit tot een zeer dansbare groove met een ietwat Curtis Mayfield-achtige feel. De zangmelodie volgde spontaan, maar op de lyrics bleef het wachten tot enkele dagen voor de finale opnames in Studio Jupiter, in Tongeren.

Als finishing touch haalde Koenraad de backing vocals van girl next door Rijkje Crommen er weer bij, en zo werd ‘Rolling Heat’ uiteindelijk het sensuele Favorite Scene.

Boogie Beasts - Favorite Scene