Review: Zed Mitchell – Ha, Ha, Ha, Ha…

 

Zed Mitchell - Ha, Ha, Ha, Ha...

Zed Mitchell – Ha, Ha, Ha, Ha…
Format: CD – Digital / Label: Croatia Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Zed Mitchell is de Servische zanger-gitarist Zlatimir Manjlović, die een verleden heeft in de hardrock band Gordi en de band Dah. Van dat hardrock verleden is op zijn achtste soloalbum ‘Ha, Ha, Ha, Ha…’ niets meer terug te vinden.

Wat je op dit album voorgeschoteld krijgt is een mix van sfeervolle, melodieuze bluesrock en stevigere bluesrock nummers. De hard schurende gitaar van Zed zorgt er voor dat ook de sfeervolle nummers van een rauwe rand voorzien worden.

Zijn rauwe gitaar is direct duidelijk aanwezig in de opener van het album, Ha, Ha, Ha, Ha…. Een loom schuifelende blues waarin de blues vermengd is met melodieuze rock met een intiem broeierig resultaat. In Savana gaat Zed de intieme warme Chris Rea kant op met fraai indringend snijdend gitaarwerk.

Vervolgens is Last Train een loom funky verzorgd bluesnummer. De snijdende gitaar van Zed zorgt voor rauwheid in het sfeervol pompende Why. I’m Ready opent met de Hendrix-achtige gitaar van Zed om daarna als een loom funky bluesnummer verder te gaan.

De twee stevigste nummers zijn het grimmig schurende A Lover Or A Friend met zijn knarsende riffs en de stevig doorpompende blues van There’s No Place To Hide. De intiemere kant van Zed is te horen in de zacht groovende soulblues Don’t Believe en het dromerige Henrietta.

Een album met twee gezichten, dat door het hard schurende gitaarspel van Zed Mitchell toch weet te overtuigen.


Tracks:
01. Ha, Ha, Ha, Ha…
02. Savana
03. Last Train
04. Why
05. Perfect Love
06. I’m Ready
07. Don’t Believe
08. A Lover Or A Friend
09. Henrietta
10. There’s No Place To Hide
11. Blue Is Always Blues
12. The Day Will Come

Website: https://www.zedmitchell.com/