Review: Yulian Taylor – Blues Friends

 

Yulian Taylor - Blues Friends

Yulian Taylor – Blues Friends
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Gitarist Yulian Taylor is het zoveelste bewijs dat de blues tegenwoordig van over de gehele aardbol naar ons toe komt. Hij komt namelijk uit Buenos Aires, Argentinië.

Hij begon als achtjarige als drummer in de band La Rusa en schakelde vervolgens over op de basgitaar om uiteindelijk bij de gitaar uit te komen. En hij blijkt een prima en zeer veelzijdige gitarist te zijn.

Na zijn EP ‘Half Angel Half Demon’ komt hij nu met een volwaardig album waarop hij flink wat muzikale vrienden laat meedoen. Elk nummer bevat een andere vriend.

De eerste is zanger Lorenzo Thompson (o.a. Lurrie Bell en Hubert Sumlin). Zijn doorleefde stemgeluid siert de krachtig pompende shuffle I Will Sing op samen met de fel bijtende gitaar van Yulian.

Zijn hard brullende gitaar opent de funky shuffle Rolling Blues. Dit keer met Carlos Johnson (Koko Taylor, Otis Rush). De productie had wel ietsjes krachtiger gemogen maar gelukkig klinkt de bijtende gitaar van Yulian hard genoeg.

De Nieuw-Zeelandse zangeres Chryssalynn treedt aan voor het psyhcedelische You Are Asleep. Een nummer met een flinke Voodoo Chile invloed.

Start is een losjes groovende soulblues a la The Thrill Is Gone met zang van Dexter Allen (Bobby Rush). I’m Going To Get Together overtuigt jammer genoeg niet. Deze shuffle met zang van Angie Nero klinkt namelijk bij vlagen wat rommelig.

Gelukkig volgt daarna het gruizig funkende You’re Free met zangeres Leilani Kilgore uit Nashville. Een prima zwaar psychedelische rocker.

De losjes pompende shuffle I Want To Fly met zang van Tia Carroll (Ray Charles, B.B. King) sluit dit album af.

Een sympathiek album van een prima nieuwe gitaar aanwinst!

Tracks:
01. I Will Sing
02. Rolling Blues
03. You Are Asleep
04. Start
05. I’m Going To Get Together
06. You’re Free
07. I Want To Fly

Website: https://yuliantaylor.blogspot.com