Review: Wolf Mail – The Wolf Is At Our Door

 

Wolf Mail - The Wolf Is At Our Door

Wolf Mail – The Wolf Is At Our Door
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Kobalt – Sony Music
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Voor mij is dit de eerste kennismaking met de Canadese zanger-gitarist Wolf Mail. En dat terwijl ‘The Wolf  Is At Our Door’ alweer zijn zesde album is. Een album dat werd geproduceerd door Simon Berckelman (Courtney Barnett) en waarvan de overdubs werden opgenomen in de River Studio’s in Alkmaar.

Wolf Mail’s grote invloeden zijn Elmore James en Peter Green. En met name het geluid van Elmore James is op zijn nieuwe album terug te horen.

Zo laat Wolf een ziedende slidegitaar partij horen in de opener van het album Bad As Blues. Een hoekig, zeer ongepolijst bonkend nummer met grofkorrelige zang van Wolf. Just In Time is een nummer, dat mij aan het geluid van Chris Duarte deed denken. Een rauw groovend nummer met de venijnig bijtende gitaar van Wolf in de hoofdrol.

Ook Don’t Fall Down groovet op een broeierige wijze gevolgd door het intieme en warm deinende Like A Road waarin de nodige Hendrix invloeden zijn terug te horen. Loner is een instrumentaal nummer met Wolf’s rauw gierende gitaar in een venijnig pompende shuffle.

The Wolf Is At Our Door sleept zich op een gruizige wijze voort met gemeen slidegitaar werk. Arleen is vervolgens een energieke rauwe rocker waarna Wolf zijn intieme kant laat horen in de warme ballad When I’m Gone.

Albert’s Theme is de instrumentale alfsluiter van het album waarin Wolf’s gierende gitaar alle ruimte krijgt in een nummer met een latin-achtige swing.

‘The Wolf Is At Our Door’ is een zeer prettige kennismaking met Wolf Mail, die bewijst een prima rauwe gitarist te zijn.

Tracks:
01. Albert’s Theme
02. Just In Time
03. The Wolf Is At Our Door
04. Loner
05. Like A Road
06. Arlene
07. Life (C.Russell) When I’m Gone
08. Bad As Blues )
09. Changes

Website: https://wolf-mail.com/home