Review: Willie Nelson – A Beautiful Time

 

Willie Nelson - A Beautiful Time

Willie Nelson – A Beautiful Time
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Sony Legacy
Release: 2022

Tekst: Gerrit Schinkel

Singer-songwriter Willie Nelson (29 april 1933, Abbott, Texas) is sinds 1956 actief in de muziekscene. De in Fort Worth, Texas, opgegroeide Red Headed Stranger weigert ondanks zijn respectabele leeftijd en het feit dat zijn gezondheid hem soms parten speelt, met pensioen te gaan. Bovendien verschijnen er met zeer grote regelmaat nieuwe albums van deze veteraan.

Op 29 april jl., op de dag dat Willie Nelson zijn 89e verjaardag vierde, verscheen ‘A Beautiful Dream’, zijn 72e  studioalbum.

Het album opent met de door Chris Stapleton en Rodney Crowell geschreven passievolle liefdesballad I’ll Love You Till The Day I Die. Willie met zijn twangy Trigger en zijn enigszins breekbare stem en heerlijke pianoklanken.

My Heart Was A Dancer en Energy Follows Thought zijn typische Nelson ballads. In het ingetogen Dreamin’ Again geeft good old Mickey Raphael met zijn mondharp, naast de backing vocals, een mooie invulling.

Het tempo gaat voor het eerst omhoog in I Don’t Go To Funerals, waarin meerdere overleden countryartiesten de revue passeren. Het titelnummer A Beautiful Time is een countryballad met emotioneel ingetogen zang en een fraaie steel.

We’re Not Happy (Till You’re Not Happy) is uptempo en melodieus. Subtiel is de begeleiding in Dusty Bottles, waarna de mondharp en de backing vocals de liefdesballad Me And My Partner weer mooi opsieren.

In zijn typische Nelson stijl is Tower Of Song van Leonard Cohen ronduit schitterend. De steelgitaar is prominent aanwezig in de ballad Live Every Day en in de country tearjerker Don’t Touch Me There.

With A Little Help From My Friend van Lennon & McCartney valt voor mij iets uit de toon, maar de mondharp maakt veel goed. Het album eindigt met de mooie ballad Leave You With A Smile weer zeer vertrouwd.   

Conclusie:
‘A Beautiful Time’ is een wonderschoon album. Willie Nelson heeft zichzelf en de muziekliefhebber een mooi verjaardagscadeau gegeven.

Tracks:
Tracks:
01. I’ll Love You Till the Day I Die
02. My Heart Was a Dancer
03. Energy Follows Thought
04. Dreamin’ Again
05. I Don’t Go to Funerals
06. A Beautiful Time
07 .We’re Not Happy (Till You’re Not Happy)
08. Dusty Bottles
09. Me and My Partner
10. Tower of Song
11. Live Every Day
12. Don’t Touch Me There
13. With a Little Help From My Friends
14. Leave You With a Smile

Line-up:
Willie Nelson – lead vocals, gitaar (Trigger)
Barry Bales – contrabas
Jim ‘Moose’ Brown – piano, B-3 orgel, synthesizer, Wurlitzer
Buddy Cannon – backing vocals
Melonie Cannon – backing vocals
Chad Cromwell – drums
Fred Eltringham – drums, percussie
Kevin ‘Swine’ Grant – contrabas
Mike Johnson – steel gitaar
Catherine Marx – Wurlitzer, piano, B-3 orgel
James Mitchell – elektrische gitaar
Mickey Raphael – mondharmonica
Bobby Terry – akoestische gitaar, elektrische gitaar, steel gitaar, bas, piano
Lonnie Wilson – drums, percussie

Website: https://willienelson.com/