Review: Whiskey Myers – Tornillo

 

Whiskey Myers - Tornillo

Whiskey Myers – Tornillo
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Wiggy Thump Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

In de USA is de band Whiskey Myers sinds hun debuut ‘Road Of Life’ uit 2008 inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde naam binnen de Southern Rock. Southern Rock waarbij je absoluut niet  om de naam van Lynyrd Skynyrd heen kunt. De band uit Palestine, Texas, heeft namelijk een even krachtig geluid als Skynyrd.

Cody Cannon (zang, akoestische gitaar), John Jeffers (leadgitaar, slidegitaar, lap steel gitaar, zang), Cody Tate (leadgitaar, rithmegitaar, zang), Jeff Hogg (drums), Tony Kent (percussie, drums) en Jamey Gleaves (bas) namen hun zesde album op in de Sonic Ranch studio in Tornillo. Vandaar de albumtitel!

Na een haast Mexicana/Morricone-achtig trompet intro opent het album met John Wayne. Een vlammende, schurende rocker met een venijnig funky Southern Rock geluid.

Ook Antioch hoort in de Southern Rock hoek thuis. Een lome hoekige rocker met vurig gitaarwerk en rauwe zang van Cody Cannon. De invloed van Lynyrd Skynyrd is zeer groot in de luchtig rockende swinger Feet’s en in het loom riffende Whole World’s Gone Crazy.

Er staan drie rustpunten op het album. Het mid-tempo For The Kids met een Bob Seger/Tom Petty-achtig geluid, de intieme en zinderende ballad Heavy On Me en het intieme en akoestische Hearts Of Stone. Voor de rest knalt het zeer krachtige geluid van Whiskey Myers je volop tegemoet.

Zoals in Bad Medicine, dat na een Red House-achtig intro overgaat in een stuwend en loom funky nummer met vurig bijtend gitaarwerk,

Other Side klinkt net zo vurig met een zeer hoog Skynyrd gehalte.

Dit nieuwe album van Whiskey Myers bewijst waarom de band tot de gevestigde orde van de Southern Rock behoort. Een uitstekend en zeer krachtig album! Aanschaffen dus!

Tracks:
01. Tornillo
02. John Wayne
03. Antioch
04. Feet’s
05. Whole World Gone Crazy
06. For The Kids
07. The Wolf
08. Mission To Mars
09. Bad Medicine
10. Heavy On Me
11. Other Side
12. Heart Of Stone

Website: https://www.whiskeymyers.com/