Review: Weezil Malone Band – Desert Drive-In

 

Weezil Malone Band - Desert Drive-In

Weezil Malone Band – Desert Drive-In
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Gitarist Weezil Malone, ook bekend als Larry Fitzgerald, is al ruim veertig jaar acief in de blueswereld. Hij komt uit West-Michigan en heeft net zijn twaalfde album uitgebracht. Samen met zijn bandleden Dave Alves (bas) en Karl Schantz(drums).

En dat album is gevuld met ongepolijst blues, die ontdaan is van enige overbodige opsmuk. Wat overblijft is rockende, funky blues met een hoog fuzz gehalte.

Je maakt gelijk kennis met hun geluid in All Over Again. Een broeierig boogie die al fuzzend voortpompt. De zang van Weezil is al net zo gruizig als zijn gitaarspel. Ook het funky broeierige Children Of Night klinkt al even ongepolijst. Saxofonist Dan Giacobassi treedt aan in de fuzzende funky blues Easier To Steal.

Walked Away From Me sleept smerig sluipend voort met Weezil’s gemeen schrapende gitaar. In On My Porch word je uitgenodigd voor een feest op Weezil’s erf via een lekkere funky bluesrocker en aangezien je daar dan toch bent kan je je maar beter aan Weezil’s Whiskey wagen aangezien dit een een uiterst smerige trage boogie is.

Na de sompige shuffle Take It Away gaat Weezil verder met het pompende He’ll Be Gone waarin invloeden als Rory Gallagher en Jimi Hendrix terug te vinden zijn. De zeer funky bas van Dave Alves opent het lekker groovende Desert Drive-In.

Slowed Down doet in de verte aan Free’s All Right Now denken maar dan als een krachtige smerige versie van dit geluid. De Diddley beat van Enough Is Enough sluit het album af.

Een heerlijk smerig bluesalbum!

Tracks:
01. All Over Again
02. Children Of Night
03. Easier To Steal
04. Walk Away From Me
05. Tattoo Lady
06. On My Porch
07. Whiskey
08. Take It Away
09. He’ll Be Gone
10. Desert Drive-In
11. Slowed Down
12. Enough Is Enough

Website: http://www.weezilmalone.net/index.html