Review: Webster’s Wheel – Yum Yum Pie

 

Webster’s Wheel - Yum Yum Pie

Webster’s Wheel – Yum Yum Pie
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Webster’s Wheel Music Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Soms heb je niet veel nodig om met een prima album op de proppen te komen. Dat bewijst het vijfde album van het Amerikaanse duo Webster’s Wheel.

Marie Robertson (zang, gitaar) en Daniel Lee Webster (zang, gitaar) uit Alabama spelen al jarenlang samen en die ervaring is op hun nieuwste album goed te horen. Zij houden zich bezig met een mix van folk en Americana. Een mix van het zeer intieme soort.

Het geluid van dit album is zowiso intiem doordat je slechts te maken hebt met de zang en de gitaren van Marie en Daniel Lee. De warme donkere stem van Daniel Lee past prima bij het meer breekbare stemgeluid van Marie.

Dat blijkt bijvoorbeeld uit de intieme ballad Part And Parcel.

Het ene moment klinkt het duo warm en sprankelend zoals in Sparkle Eyes en de intieme ballad Yum Yum Pie met een betoverende warmte en een geluid dat inderdaad “yum yum” lekker is. De meer donkere en desolate kant van het duo is te horen in het desolate Americana nummer In The Turnstile en het zacht stuwende All This Time.

Diamond Floor is een dromerig nummer met een licht bluesy geluid en de afsluiter van het album, Warf Air, klinkt indringend donker en is gelijk ook het prijsnummer van dit album.

Een album vol met zeer intieme folky en Americana klanken.

Tracks:
01. Part And Parcel
02. Sparkle Eyes
03. Yum Yum Pie
04. With My Hat
05. In The Turnstiles
06. All This Time
07. Can’t Be A Prophet
08. Diamond Floor
09. Warf Air

Website: https://websterswheel.com/