Review: We Is Shore Dedicated – Missing Marks Amazing Dans

 

We Is Shore Dedicated - Missing Marks Amazing Dans

We Is Shore Dedicated – Missing Marks Amazing Dans
Format: CD – Digital / Label: Samuel Tsitrin Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Het is ondoenlijk om de muziek van We Is Shore Dedicated in één woord te omschrijven. Daarvoor is dit project van zanger en multi-instrumentalist Sam Tsitrin te veelzijdig.

Sam Tsitrin zat in het verleden in de experimentele popband The Ebb & Flow en is nu al 9 albums lang aktief met We Is Shore Dedicated. Een project dat per album wisselt van muzikanten en muziekstijlen.

In hun experimentele pop kom je elementen tegen van Steely Dan, Frank Zappa, Captain Beefheart, free jazz, Middeleeuwse muziek maar ook van eigenzinnige bands als Tin Huey en Oingo Boingo.

Het album opent met sprankelende pianoklanken als intro voor Missing Marks dat daarna verder gaat als een ongepolijste Neil Young achtige rocker waarin constant gevraagd wordt “is this a good song? I don’t know!”. Dan volgt het dromerige Steely Dan-achtige Buffoonalo, geheel op hun eigenzinnige wijze.

Fork In Eye huppelt op een zwierige wijze compleet met een free jazz saxofoon en Todd Rundgren/Tin Huey invloeden. Na het licht funky groovende Cows In The Minefield opent Mi Parrazon als een haast Middeleeuwse dansmelodie  Eigenzinnig raspend en bizar.

Het stuwend swingende Short Rain Sheets bevat Americana invloeden maar dan wel op de We Is Shore Dedicated manier! Het warm groovende Mono-A-Mano bevat een Jean-Luc Ponty-achtige vioolpartij, een free jazz saxofoon en John Scofield-achtig gitaarwerk.

Default Ducking zwiert en zwalkt waarna het avontuurlijk stuwende Horse Market Share de nodige Zappa/Beefheart invloeden bevat. No Hay Puente gaat op een intiem deinende wijze richting het geluid van Steely Dan. Het intieme Ounce Of Joj klinkt verrasend soulvol, voorzien van statige blazers.

Don’t Know Anymore is de eigenzinnige groovende Beefheart-achtige afsluiter van dit album.

Een zeer avontuurlijk album waarin je van de ene verrassing in de andere valt.

Tracks:
01. Missing Marks
02. Buffoonalo
03. Fork In Eye
04. Cows In The Minefield
05. Mi Parrazon
06. Short Rain Sheets
07. Mono-A-Mano
08. Default Ducking
09. Horse Makret Share
10. Piecewise, A Whole Dumb River Of Gravel
11. No Hay Puente
12. Ounce Of Joj
13. Don’t Know Anyone

Website: https://www.facebook.com/weisshorededicated