Review: Water Tower – Live From Los Angeles

 

Water Tower - Live from Los Angeles

Water Tower – Live from Los Angeles
Format: CD -Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Dat bluegrass en country absoluut niet oubollig hoeft te klinken en ook bij de jeugd populair kan worden bewijst de Amerikaanse band Water Tower. Hun muziek klinkt levendig, energiek en is bovendien voorzien van een flinke dosis humor.

De band begon zo’n vijftien jaar geleden als the Water Tower Bucket Boys om daarna als the Water Tower String Band verder te gaan en nu dus als Water Tower.

De band bestaat uit Kenny Feinstein (zang, gitaar, fiddle), Tommy Drinkard (banjo, gitaar, zang), Jesse Blue Eads (bas, zang) en Joey Berglund (bas). Ja, je leest het goed! Geen drums! En worden die gemist? Totaal niet!

De band houdt er via de pompende bassen van Jesse Blue Eads en Joey Berglund flink de vaart in. Het album werd in 1 dag opgenomen met producer Jason Soda en dat is de levendigheid van dit album zeer ten goede gekomen.

Geopend wordt met National Anthem/Reuben’s Train waarin een banjo een bijzondere breekbare versie van het National Anthem laat horen waarna de band verder gaat met de pompende wilde bluegrass van Reuben’s Train. In California Love wordt de bluegrass gemengd met rap met een loom funky resultaat. G. Love on bluegrass?

Cotton Eyed Joe is alom bekend en krijgt bij Water Tower een lekkere ongepolijste versie met de fiddle van Kenny Feinstein als aandrijver. De band blijft krachtig stuwen in Flow Tap en het sprankelende George Washington. Water Tower heeft ook een intieme breekbare kant. Dat blijkt uit het breekbaar deinende I See The Light en het ongepolijst deinende Skante Warrior.

Maar ze klinken toch het lekkerst in de felle swingers op dit album. Zo zjn My Little Girl In Tennessee, Lonesome Road Blues en Radio uitbundige swingers waarvan Radio het wel eens goed op de diverse festivals zou kunnen gaan doen. Ook Stay All Night klinkt lekker fel met een haast punky energie. De afsluiter Take Me Back swingt op een sprankelende wijze en heeft een hilarische tekst.

Bluegrass oubollig? Nee joh! Gewoon het nieuwe Water Tower album aanschaffen en je bent gelijk bekeerd!

Tracks:
01. National Anthem / Reuben’s Train
02. California Love
03. Cotton Eyed Joe
04. Flow Tap
05. George Washington
06. I See the Light
07. My Little Girl in Tennessee
08. Lonesome Road Blues
09. Mary Jane
10. Radio
11. Skante Warrior
12. Stay All Night
13. River Song
14. AM PM
15. Take Me Back

Website: https://watertowerband.com/