Review: Walk That Walk – Big World Of Trouble

 

Walk That Walk - Big World Of Trouble

Walk That Walk – Big World Of Trouble
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

De Amerikaanse band Walk That Walk is niet zomaar een bluesband. Nee, deze band uit Boston, heeft al de nodige ervaring opgedaan als backingband voor artiesten als Bo Diddley, Johnnie Johnson (Chuck Berry’s pianist) en Carey Bell.

Hun blues is als uiterst ongepolijste blues te omschrijven. Broeierige bluesmuziek met de nodige Chicago en Detroit blueselementen.

Hun nieuwe album is de opvolger van het ‘You Good?!’ album uit 2022 en op dit album bestaat de band uit Poppa C DeSnyder (zang, gitaar, slidegitaar, dobro), Tim Gartland (harmonica, zang), Dirk van Gulden (bas), Randi Laak (drums) en Ted Hastings (keyboards) aangevuld door James Stickman Waldron (harmonica), Mike Barrows (bas), Ben DeSnyder (saxofoon), Bob Sparadeo (percussie) en achtergrondzang van Maria Tollefsen en Jonathan Rosoff.

Het album opent op een lijzige akoestische wijze met Roof Got A Hole met lekker branderige slidewerk en gaat als een broeierig voortsluipende blues verder.

Uiteraard is Boogie Chillun van John Lee Hooker. Ook de versie van Walk That Walk heeft een hoog “how how how how” boogie gehalte en klinkt heerlijk gruizig met een hoofdrol voor de vurig brullende harmonica van gast James Stickman Waldron. Ook Big World Of Trouble klinkt zeer broeierig op een lome stuwende wijze.

Zelfs de funk klinkt bij deze band zeer gruizig met broeierige grooves in Get Up Get Out. See Poppa C klinkt lui en schurend via de schrapende slidegitaar en de kermende harmonica. Mississippi Jukin’ lijkt zo uit de swamps te komen. Een zweterig groovend nummer met, door de bijtende gitaar, een hoog Creedence Clearwater Revival gehalte.

Vervolgens klinkt You Can’t Stay Here lekker losjes en landerig swingend. Still A Fool is een fraai voorbeeld van een stroperige voortslepende blues van het ongepolijste soort.

De afsluiter van het album, Good Woman, is een energiek swingende funky blues met lekker bijtend gitaarwerk.

Liefhebbers van ongepolijste blues zullen zich prima vermaken met dit prima album van Walk That Walk!

Tracks:
01. Roof Got A Hole
02. Boogie Chillun
03. Big World Of Trouble
04. Get Up Get Out
05. See Poppa C
06. Mississippi Jukin’
07. You Can’t Stay Here
08. Still A Fool
09. Good Woman

Website: https://walkthatwalk.com/