Review: Waldo Witt – Long Daze Dark Nights

 

Waldo Witt - Long Daze Dark Nights

Waldo Witt – Long Daze Dark Nights
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Singer-songwriter-doe het zelver Waldo Witt uit Chapel Hill, North Carolina, laat op zijn debuutalbum horen wat er gebeurt als je de beste elementen uit het werk van Todd Rundgren, Brian Wilson en Alessi samenvoegt. Een album met de meest prachtige droompop is dan het resultaat.

Van Waldo verschenen al eerder twee EP’s (‘Randall’ en ‘Inner Paths’) en nu is er dus een compleet album, dat door James Petralli (White Denim) geproduceerd werd.

Na een intro met soundsamples en een zwevende synthesizer begint Music In Motion. Een dromerig stuwend nummer waarin je direct Todd Rundgren tegenkomt maar dan samen met het meer popgerichte geluid van Tears For Fears. Het resultaat is een prachtig warm nummer.

De weelderige droompop van Without A Sound klinkt majestueus met de nodige Brian Wilson (Beach Boys) invloeden. In het galmend deinende Tragicomedy hangt een Coldplay sfeertje.

Vervolgens is Magic Eyes een Alessi-achtig (door de zang) sprankelend nummer. Die Alessi invloeden komen nog een aantal keer voorbij zoals in Our Love Will Remain, dat mij trouwens ook aan de zwaar onderschatte Andy Pratt deed denken. Met Joke’s On Me begeeft Waldo zich voorzichtig in de disco aan de hand van een One Night In Bangkok-achtig nummer.

Het lekkerst klinkt Waldo toch in de droompop nummers zoals het zwevend en broeierige Love’s Like A Fire en het deinende Flow.

Als je je aangetrokken voelt tot de in deze recensie genoemde invloeden, of gewoon houdt van kwaliteitspopmuziek, moet je onmiddellijk dit album van Waldo Witt gaan aanschaffen! Pracht album!

Tracks:
01. Music In Motion
02. Without A Sound
03. Tragicomedy
04. Magic Eye
05. Our Love Will Remain
06. Joke’s On Me
07. Love’s Like A Fire
08. Flow
09. Once
10. Drift By, Float High, Falter 2

Website: https://www.facebook.com/waldojwitt/