Review: Voodoo Walters – How To Be Happy

 

Voodoo Walters - How To Be Happy

Voodoo Walters – How To Be Happy
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Voodoo Walters, geboren als Andrew Walters, is een doe-het-zelver uit Toronto. En dat houdt ook op zijn derde album ‘How To Be Happy’ in, dat Voodoo alles op dit album zelf gedaan heeft. De zang, de instrumenten en de productie. Hij heeft dat op een dusdanige wijze gedaan dat je continu denkt dat Voodoo hier met een band aan het werk is.

De sfeer op zijn nieuwe album is vaak behoorlijk broeierig. Zoals in de opener Spare A Little Pity. Een tegen de swamprock aanleunend nummer met intieme soulvolle zang en priemend gitaarwerk.

Ook de luie rauwe shuffle (It’s A) Long Way To Go klinkt behoorlijk broeierig met een J.J. Cale-achtig ontspannen geluid. Voodoo is hier op zijn brullende harmonica te horen. My Rockin’ Chair geeft wat de titel belooft….luie “schommelstoel” blues met een lekker huilende slidegitaar.

Met No Good Dead gaat Voodoo de funky kant op in een ongepolijst groovend nummer. Someday is het prijsnummer van dit album. Een fraai deinende bluesrock ballad met melancholiek gitaarspel. In Mmm-Mmm-Mmm klinkt Voodoo als een mix van Jona Lewie, vaudeville en New Orleans grooves. Fire In The Forest is vervolgens een zeer broeierig en rauw nummer, dat onder aanvoering van de snijdende slidegitaar langzaam voortstuwt.

Na de ontspannen shuffle Need A New Way Of Living sluit Voodoo het album af met het intiem bluesy zwevende We’ll Have A Party.

Ook op zijn derde album bewijst Voodoo Walters een zeer aangename bluesy doe-het-zelver te zijn!

Tracks:
01. Spare A Little Pity
02. (It’s A) Long Way To Go
03. My Rockin’ Chair
04. No Good Dead
05. Someday
06. Fire In The Forest
07. In The Don Valley
08. Mmm-Mmm-Mmm
09. Need A New Way Of Living
10. We’ll Have A Party

Website: https://www.facebook.com/Mr.V.Walters