Review: Virgil & Steve Howe – Lunar Mist

 

Virgil & Steve Howe - Lunar Twist

Virgil & Steve Howe – Lunar Mist
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: InsideOut Music
Release: 2022

Tekst: Joop van Rossem

‘Lunar Mist’ markeert het tweede samenwerkingsverband van Steve Howe (Yes, Asia, GTR, solo) en zijn Virgil die in 2017 op 41-jarige overleed.

Begin 2021 startte vader Steve. Inmiddels 75 jaar, met alle overgebleven materiaal van zijn zoon. Dat resulteert nu dus in ‘Lunar Mist’, 14 instrumentale tracks die fraaie melodieën en arrangementen hebben meegekregen.

Toch is het lastig om “uit je plaat” te gaan van dit album: het is een prima kameraad bij het lezen van je ochtendkrantje of een spannend boek of als achtergrondmuziek bij een dinertje met vrienden.

Mijn tip zou dan ook zijn: consumeer het in stukjes, want kwaliteit is dit natuurlijk wel, daar staan beide heren garant voor. Zoals het titelstuk dat prima dienst zou kunnen als filmscore of herkenningsnummer van een Scandinavische crimeserie.

Ook het met fraai gitaarwerk opgesierde Plexus, het up tempo A Month In The Sun,  Never Less en Dirama behoren tot de hoogtepunten. Meest in het oor springende nummer is afsluiter Martian Wood, een symfonisch rockend muziekstuk waarvan er wat mij betreft meer op hadden mogen staan.

Laten we zeggen: een cd voor de Yes-verzamelaar die alles van zijn idolen, ook op sologebied, in huis wil hebben.

Tracks:
01. Lunar Mist
02. More Than You Know
03. Plexus
04. Mariah’s Theme
05. A Month In The Sun
06. As If Between
07. Never Less
08. Lothian’s Way
09. Free Spirit
10. Eternal
11. Dirama
12. Pinnade
13. Pagoda
14. Martian Wood

Website: https://stevehowe.com/