Review: Vintage Trouble – Heavy Hymnal

 

Vintage Trouble - Heavy Hymnal

Vintage Trouble – Heavy Hymnal
Format: CD – Vinyl LP – Cassette – Digital / Label: Cooking Vinyl – V2 Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Vintage Trouble, de band uit Hollywood, staat bekend als blues-funkband. Op hun derde album laten zij zich meer van hun soulvolle kant horen. De blues en de funk komen slechts sporadisch aan bod.

Het resultaat is een prettig in het gehoor liggend album geworden met een groot aantal behoorlijk onweerstaanbaar swingende nummers maar ook met intieme warme soulballads.

Ty Taylor (zantg), Nalle Colt (gitaar), Rick Barrio Dill (bas) en Richard Danielson (drums)  trappen het album af met Who I Am. Een felle funkrocker met een onweerstaanbare stuwende drive.

In You Already Know gaan ze net zo fel rockend verder, zonder funkinvloeden dit keer maar wel weer met een krachtig onweerstaanbaar geluid en een bluesy schurende gitaarsolo. De intieme kant van Vintage Trouble komt aan bod in de verzorgde soul van Not The One waarin je invloeden van Hall & Oates tegenkomt. Vervolgens is Baby What You Do eebn luchtig sprankelend soulpop nummer met vleugjes Terence Trent D’Arby en Lenny Kravitz.

Feelin’ On is daarna een hoekige felle funky rocker. In de soulballad The Love That Once Lingered is het rauwe stemgeluid van Lady Blackbird uit Los Angeles te horen. Een fraaie intieme ballad. Zowel Holla!  als Shinin’ zijn zeer aanstekelike soulrock nummers.

Het donker groovende Repeating History sluit het album op een Maxwell-achtige wijze af.

In het soulrock genre is dit album van Vintage Trouble één van de lekkerste albums van dit moment!

Tracks:
01. Who I Am
02. You Already Know
03. Not The One
04. Baby What You Do
05. Feelin’ On
06. The Love That Once Lingered (Feat. Lady Blackbird)
07. Alright Alright
08. Holla!
09. Shinin’
10. Repeating History

Website: https://vintagetrouble.com/