Review: Veronique Gayot – Be A Man

 

Veronique Gayot - Be A Man

Veronique Gayot – Be A Man
Format: CD – Digital / Label: On Stage Records – Timezone Records
Release: 2023

Tekst: Tom Wouters

De Franse zangeres Veronique Gayot is gezegend met een stem die klinkt als een klok, veel soul en een bereik van donkere soul tot krijsende rock, dat je zo niet zou verwachten van een tengere dame van amper 1.55 meter hoogte.

Haar bijnaam, The Wild Cat, doet ze alle eer aan in de 10 songs van het album Be A Man, een album vol met stoempende bluesrock, waarin Gayot af en toe klinkt als een zwarte souldiva, zoals in Ain’t No Place, dan weer als een ruige bluesrock vocaliste, zoals in The Weatherman (met ook nog een mooie harpsolo van Gayot herself), Swing Down en Do It Yourself.

In Dynamite and Gasoline trekt ze, in een snoeiruige bluesrock song, vocaal alle registers open van souldiva tot krijsende kat en dan weet je definitief waar die bijnaam The Wild Cat vandaan komt. Moeiteloos past ze haar stem vervolgens aan voor een lieflijk duet met Yannick Eichert (Love At First Sight), waarin Gayot klinkt als een soulful snorrende poes.

Vervolgens laat ze in de slotnummers, Shake The Dust en het live opgenomen Right Time To Boogie horen dat de soul van haar stembanden spat en wonderwel past bij de stoempende bluesrock.

Met Be A Man heeft ‘The Wild Cat’ Veronique Gayot een album gemaakt als een Flandrien (stoempende Vlaamse wielrenner), een album dat niet alleen kattenliefhebbers aan zal spreken.   

Tracks:
01. Ain’t No Place
02. Be A Man
03. The Weatherman
04. Swing Down
05. No Tears I Cry
06. Do It Yourself
07. Dynamite And Gasoline
08. Love At First Sight
09. Shake The Dust
10. Right Time To Boogie (live)

Website: https://www.veroniquegayot.com/