Review: Velvet Two Stripes – No Spell For Moving Water

 

Velvet Two Stripes - No Spell For Moving Water

Velvet Two Stripes – No Spell For Moving Water
Format: CD – Digital / Label: Gumption Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

De Zwitserse dames van Velvet Two Stripes zijn al vijftien jaar actief en hebben zojuist hun vierde album ‘No Spell For Moving Water’ uitgebracht.

De zussen Sophie en Sara Diggelmann (zang, gitaar) en Franca Mock (bas) uit Zürich bewijzen met dit album opnieuw, dat zij een zeer krachtige en vooral rauwe band zijn, die flink hard kunnen rocken, daarbij beïnvloed door punk (denk: Runaways), Led Zeppelin, the Pixies, the Au Pairs, Patti Smith en grunge.

Het album werd gemixed door Vance Powell (the White Stripes, Buddy Guy) en gemasterd door Pete Lyman (o.a. Tom Waits).

De dames openen met het fijnzinnig getitelde Fuckboy. Een stevige gruizig pompende rocker met een flink garagerock geluid waarin ook ruimte is voor zwevende psychedelische alternative rock.

Ze raggen ongenadig verder met Boots Walkin’ All Over You waarin het geluid van Led Zeppelin overduidelijk aanwezig is vermengd met een smerig garagerock geluid waarin de zwaar ploegende bas van Franca Mock een voorname rol speelt. The One gaat over de slaapverlamming waar Sara Diggelmann aan leed. Een wanhopig, donker en fel riffend nummer. Het broeierige No Spell For Moving Water trekt voorzichtig richting het geluid van the Pixies met rauwe ongepolijste zang en bijtend gitaarwerk.

In het licht psychedelisch pompende Idaho kom je zowel invloeden als the Cure als the Au Pairs tegen. Na het schurend pompende Street Lights is het de beurt aan het loodzwaar, en dus weer Led Zeppelin-achtige. Roll The Dice.

Er wordt ook gefunkt maar dan wel op een lome rauwe wijze in Interstate Bridge, een nummer met een razend rockend eind. Het asfluitende Summer Of Love laat invloeden vanuit de grunge horen in een donker pompend nummer.

Velvet Two Stripes bewijst met hun nieuwe album dat zij nog steeds even krachtig en hard als een Zwitserse lawine kunnen rocken!

Tracks:
01. Fuckboy
02. Boots Walkin’ All Over You
03. The One
04. No Spell For Moving Water
05. Idaho
06. Street Lights
07. Roll The Dice
08. Interstate Bridge
09. Summer Of Love

Website: https://www.velvettwostripes.com/