Review: Various Artists – More Boss Black Rockers 9 – Hey Doll Baby

 

Various Artists - More Boss Black Rockers 9 – Hey Doll Baby

Various Artists – More Boss Black Rockers 9 – Hey Doll Baby
Format: CD / Label: Koko Mojo Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

We zijn het onderhand wel gewend van het Koko Mojo label! Opnieuw een prima verzamelaar met de lekkerste rhythm & blues en doo wop uit het einde van de 50’s en het begin van de 60’s.

Wederom wisselen bekende artiesten en obscure artiesten elkaar af op dit 28 nummers tellende album.

K.C. Mojo Wilson is een goed voorbeeld van zo’n obscure artiest. Hij zou ook bekend kunnen zijn als Odell Wright en is te horen met het lekker wild pompende Love Blood Hound.

Totaal obscuur zijn Walt Reo & the Bishops. Hun Twist With Mary Lou is een energieke doo wop rocker, gevolgd door Freddie Hall & his Aces. De band van pianist Freddie Hall. Zijn Aces zijn niemand minder dan Little Walter’s Aces. Can’t This Be Mine is een loom pompend rhythm & bluesnummer.

De bekende namen zijn Huey Piano Smith met zijn luie New Orleans swinger Little Chicken Wah Wah, Big Joe Turner met de losjes swingende rhythm & blues van I Need A Girl, de Little Richard “wannabe” Esquerita met zijn luie Laid Off, the Clovers met de luchtige doo wop van Hey Doll Baby, de overbekende Jackie Wilson met zijn als altijd opwíndend swingende Come Back To Me en de eveneens overbekende Fats Domino met zijn gemoedelijke Little Mary.

De hoogtepunten van dit album komen toch uit de “obscure” hoek.

Billy Tate met de New Orleans swinger Right From Wrong, de energieke rocker Playin’ Hide Go Seek van Eddie “Ghetto Boy” Daniels (die later in the Platters zou opduiken), de energieke rhythm & blues van zanger-pianist Little Willie Egans in You Must Be Foolin’, de bizarre spacey surfblues van the Duals in Lover’s Satellite, de rauwe swinger Love Me Like You Should van the Vibrations, de felle doo wop van I Had A Little Too Much van the Ensenators en het rauw raggende Raise Some San van Jay Nelson & the Jumpers.

Het absolute hoogtepunt komt van het duo Don & Dewey, oftwel Don “Sugarcane” Harris (later bij Frank Zappa) en Dewey Terry. Hun Jungle Hop is een zeer woeste rocker!

Wederom een uitmuntende verzamelaar op het Koko Mojo label met de lekkerste old style rhythm & blues en doo wop!

Website: https://www.vintagerockinroots.com/CDs

Various Artists - More Boss Black Rockers 9 – Hey Doll Baby - back