Review: Various Artists – Black Pearls Vol. 6 – Get Your Enjoys!

 

Various Artists - Black Pearls Vol. 6 – Get Your Enjoys!

Various Artists – Black Pearls Vol. 6 – Get Your Enjoys!
Format: CD – Digital / Label: Koko Mojo Records – Rockstar Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Deel 6 uit de Black Pearls serie op het Koko Mojo label is vooral gevuld met bluesy deiners, die af en toe richting de mambo gaan. En daarbij is het aantal zeer krachtige powerhouse zangers en zangeressen zeer groot.

Dit deel werd samengesteld door de Deense bluesgitarist Ronnie Boysen van de Kokomo Kings en hij blijkt een zeer goede neus voor kwaliteitsblues en rhythm & blues te hebben.

Het merendeel van de artiesten is behoorlijk obscuur. Zo openen The Williams Brothers het album op een luie, zweterig rockende wijze met Young Girl. Ook The Cleo-Patrettes mogen wel obscuur genoemd worden. Het gaat hier om een “damesgroep” uit  Detroit, die te horen is met de zeer soulvolle mambo Say You Would Babe.

The Monitors was een rhythm & blues band uit New Orleans. Hun Mama Linda is een lekker luchtige doo wop swinger, gevolgd door het duo Kenny & Moe, oftewel Kenny Ballard en Moe Pelham, die de bijnaam The Blues Boys hadden. Ze zijn te horen in het warm galmende I Want To Love You .

Er is een groot aantal zangeressen aanwezig op het album. Eunice Davis uit Dublin, Georgia, klinkt zeer ondeugend in Get Your Enjoys waarin ze je op een heel precieze wijze naar je genot leidt.

Priscilla Bowman uit Kansas City heeft in Sugar Daddy een Fever/Etta James achtig geluid en ook Camille Howard (uit de band van Roy Milton) vertoont in Hurry Back Baby de nodige Etta James invloeden .

De lekkerste powerhouse zangeressen op dit album zijn Varetta Dillard met That’s Why I Cry, Annie Laurie met Nobody ‘s Gonna Hurt You en Big Maybelle met Goin’ Home Baby.

Andere hoogtepunten op dit heerlijke album zijn de lui sjokkende blues Evening van T-Bone Walker, het stuwende Little Girl van Sugar Boy Williams, As Quiet As It ‘s Kept van voormalig Coasters lid Billy Guy, het zeer krachtige So Blue van de latere funkzanger Bobby Williams en het losjes boppende Do You Love Me van Young Jessie.

Eigenlijk staat er geen slecht of matig nummer op deze briljante verzamelaar. Swingen geblazen dus!

Website: https://www.vintagerockinroots.com/CDs

Various Artists - Black Pearls Vol. 6 – Get Your Enjoys! - back