Review: Various Artists – Atomicat Rockers Volume 6 – The Juke Box Man

 

Various Artists - Atomicat Rockers Volume 6 – The Juke Box Man

Various Artists – Atomicat Rockers Volume 6 – The Juke Box Man
Format:CD – Digital / Label: Atomicat Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Ook deel 6 uit de serie Atomicat Rockers is weer volgepropt met de meest heerlijke en energieke rockabillynummers. En ook dit keer is het grootste deel van de artiesten weer ontzettend obscuur.

De bekendste naam op deze verzamelaar is Chubby Checker, de onbetwiste koning van de twist. In Schooldays, Oh, Schooldays is hij nog niet aan het twisten maar wel krachtig aan het boppen.

Mel Tillis is ook een naam die enigszins bekend is. Deze country zanger is hier te horen met de enthousiaste rockabilly van Juke Box Man. Lucky Millinder was een bandleider uit de swingjazz periode. Zijn Good Good Love is een verzorgde swinger.

Verder is de naam Jan Berry bekend als helft van het duo Jan & Dean. Hier is hij te horen in het duo Jan & Arnie met de keurige pop van Bonnie Lou. Jeff Barry zou later als deel van het songwriters duo met Ellie Greenwich wereldberoemd worden. Zijn Hip Couple is een rauw stuwende pianorcker.

Voor de rest dus obscure artiesten, die af en toe dusdanig obscuur zijn dat er geen informatie over te vinden is. Zoals The Centurys met het rauw boppende Whole Lot Of Shakin’ Goin’ On, Bobby Doyle & The Ideals met hun prima mix van rockabilly en doo wop in Chug-A-Lug en Kenneth Rodgers met het woest pompende We’ll Always Have Each Other.

De overige rockabillynummers varieren van rauw en woest (Steve Alaimo & The Red Coats met Home By Eleven, het primitieve Sleep Rock-A-Roll Rock-A-Baby van Alvis Wayne, de primitieve rocker Be-Bop Battlin’ Ball van Eddie Gaines & The Rockin’ Five)  tot sprankelende rockabilly (Foxy Dan van Jeff Daniels, Blues Around My Door van Cecil Bowman & The Arrows en Rocky Road Blues van Cliff Davis & his Kentucky Play Boys).

Deel 6 van Atomicat Rockers is wederom een waar bop feest!

Website: https://www.vintagerockinroots.com/CDs

Various Artists: Atomicat Rockers Volume 6 – The Juke Box Man - back