Review: Various Artists – 20 Years – Tired Like Dirt

 

Various Artists 20 Years – Tired Like Dirt

Various Artists 20 Years – Tired Like Dirt
Format: CD – Digital / Label: DevilDuck Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Het Duitse label DevilDuck Records bestaat 20 jaar! En om dat heuglijke feit te vieren heeft het label een compilatiealbum uitgebracht met daarop 13 artiesten uit de DevilDuck stal. Daarbij flink wat ruimte voor de zogeheten indierock, Americana en in één geval de blues.

The Fourth Wall uit Portland trapt af. Een melodieuze noise rockband die hun Darkness Of Heart breekbaar en akoestisch beginnen. Psychedelisch met een donker randje met een rauwe noise overgang. Palila is een indierock trio uit Hamburg en hun The Long Run klinkt log pompend met de nodige verwijzingen naar the Queens Of The Stone Age.

Comfort Flow van The Macks uit Portland is een vinnig groovend en hoekig nummer, gevolgd door de loom deinende rootsrock in Edge Of The Water van Gunner & Smith uit Canada. Marissa Burwell uit Canada valt onder te brengen in het Suzanne Vega hokje via het intieme en gefluisterd gezongen You’re Not Trying Very Hard. The Dead South uit Canada klinken in Chop Suey behoorlijk punky in een mix van folkpunk en bluegrass.

De blues bijdrage op dit album komt van Merlin Hydes uit Hamburg. Like Gold is een indringend ongepolijst countrybluesnummer. De donker pompende post-punk van Conscious Pilot uit Glasgow deed mij in Modern Religion aan het krachtige geluid van the Sound denken. Vervolgens is Fire van Scotch & Water uit Hamburg dromerig en mystiek.

Das Theater van het Duitse Kommander Kant is een galmend Indienummer. Wisent is een post-hardcore band uit Leipzig en de hardcore invloeden zijn in A Sea To Scream At vooral in de woeste zang te horen. De breekbaar deinende Americana van Timesbold uit Portland in Constant State Of Goodbye sluit het album af.

Een welgemeende felicitatie voor het DevilDuck label is zeker op zijn plaats. Een prima veelzijdig compilatieabum!

Tracks:
01. The Fourth Wall: Darkness Of Heart
02. Palila: The Long Run
03. The Macks: Comfort Flow
04. Gunner & Smith: Edge Of The Water
05. Marissa Burnwell: You’re Not Trying Very Hard
06. The Dead South: Chop Suey
07. Conscious Pilot: Modern Religion
08. Scotch & Water: Fire
09. Would: Remember
10. Kommander Kant: Das Theater
11. Merlin Hydes: Like Gold
12. Wisent: A Sea To Scream At
13. Timesbold: Constant State Of Goodbye

Website: https://devilduckrecords.com/