Recensie: Uptight – People, Are You Ready

 

Uptight - People, Are You Ready

Uptight – People, Are You Ready
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Aurasky Music Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

De laatste tijd komen er ovallend veel prima soulalbums uit Frankrijk (o.a. The Supersoul Brothers). Dit keer een album van de band Uptight uit Parijs Een band, die in 2016 debuteerde met de EP ‘Uptight’.

De band bestaat uit Sabrina Lebon (zang), Nassim Bensalem (bas), Luigi Legendre (drums), Raphaël Caraffini (gitaar), Nicolas Conrath (saxofoon), Jérôme Duhamel (trompet) en Julien Bréval (keyboards)

Qua stijl zit de band in de buurt van het geluid van Sharon Jones & The Dap Tones. Altijd soulvol met hier en daar wat funky grooves.

Ze beginnen lekker loom swingend met Monsters. Een soulvolle opener met de soulvolle zang van Sabrina Lebon en warm stuwende blazers. Dan volgt de warme intieme souldeiner One Dance In Your Arms, die duidelijke Sharon Jones invloeden bevat.

Vervolgens is Walk Away een een energiek groovend funky soulnummer met een zeer aanstekelijk swingend geluid. De soulballad Sorry klinkt weelderig en de krachtige zang van Sabrina Lebon eist hier de hoofdrol op. De blazers spelen een belangrijke rol in het energiek funkende People.

Voor sprankelende Sharon Jones achtige soul kan je prima terecht bij Painful Love. De krachtige soulswinger Tomorrow Is My Turn zorgt voor een warme afsluiter van het album.

Opnieuw een prima Frans soulabum!

Tracks:
01. Monsters
02. One Dance In Your Arms
03. Walk Away
04. Sorry
05. People
06. Happiness
07. Painful Love
08. Tomorrow Is My Turn

Website: http://www.uptight.fr/