Review: Until The Sun – A Night At The Rhythm Room

 

Until The Sun - A Night At The Rhythm Room

Until The Sun – A Night At The Rhythm Room
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Until The Sun is een Amerikaanse band uit de woestijn van Arizona, die bestaat uit Brandon Teskey (gitaar), Alyssa Schwartz (zang), Jay Zarechi (bas) en Chris Tex (drums). Deze band debuteerde in 2019 met het ‘Blackheart’ album en is nu toe aan hun derde album. Een live album dat werd opgenomen in de Rhythm Room.

En dit is een livealbum, dat gewoonweg te lekker klinkt, om onopgemerkt te worden.

We hebben hier te maken met een bluesrockband, die fel rockende bluesrock wisselt met intiemere bluesrocknummers. De band drijft op het vlammende gitaarspel van Brandon Teskey en de krachtige zang van Alyssa Schwartz.

De log groovende bluesrock van Battle Cry opent het album. Een funky nummer met krachtige zang en vlammende kreunend gitaarwerk. In het nummer kom je 70’s invloeden als Led Zeppelin (waarover straks meer) tegen.

Ook Diamonds Dust valt onder de categorie rockende blues in een broeierig groovend, Jimi Hendrix-achtig nummer met zwaar fuzzend gitaarspel.

De nadruk ligt op dit album op de intiemere nummers. Zo is The Fourth Turning een dromerig nummer met een vlammende bijdrage van gitarist Brandon Teskey. Hell Of A Thing is een heerlijke slowblues met een glansrol voor de bijtende gitaar van Brandon Teskey. In de dromerige ballad Unborn duiken de nodige Hendrix invloeden op, gevolgd door een soulvolle intieme cover van Etta James’ At Last.

Na de intieme shuffle Burning Home sluit de band het album af met een cover van Led Zeppelin’s Whole Lotta Love, dat een ietwat ingehouden, en daardoor overbodige uitvoering krijgt.

Until The Sun bewijst met dit livealbum dat we hier met een heerlijke bluesrockband te maken hebben. We moeten deze band dus maar gauw naar ons land halen!

Tracks:
01. Battle Cry
02. The Fourth Turning
03. Hell of A Thing
04. Death And Disguise
05. Diamonds Dust
06. Unborn
07. At Last
08. Arisen
09. Burning Home
10. Whole Lotta Love

Website: https://untilthesun.com/home