Review: Tyler Bryant & The Shakedown – Electrified

 

Tyler Bryant & The Shakedown - Electrified

Tyler Bryant & The Shakedown – Electrified
Format: CD – Vinyl LP – Digital ? Label: Rattle Snake Records
Release: 2024

Tekst: Harry Pater

Dit zesde album van de uit Nashville, Tennessee afkomstige southern rockkwartet Tyler Bryant & The Shakedown is de opvolger van studioalbum ‘Shake The Roots’ uit 2022 en vinyl livealbum ‘LIVE From ’79’ uit 2023, opgenomen in de Welcome to 1979 Studio in Nashville. Het album verschijnt, evenals de beide hiervoor genoemde, op het eigen label Rattle Shake Records.

De band bestaat uit zanger/gitarist Tyler Bryant, Graham Whitford op gitaar, Ryan Fitzgerald op bas en Caleb Crosby op drums. Het album werd opgenomen in hun eigen studio ‘The Lily Pad’, in Nashville, Tennessee.

Ik kende de band nog niet, maar werd aangenaam verrast door hun sound en songs, wat je zou kunnen betitelen als Southern (blues)rock, die in het verlengde ligt van bands als The Black Crowes en Blackberry Smoke, wat ook de favoriete bands van de bandleden zijn. Bij eerdergenoemde bands hoor je vaak vrij lange songs, maar die hoor je op ‘Electrified’ niet, hierop staan vooral vrij korte songs, met vaak lekker dubbel gitaarwerk, oftewel uit de linker speaker de ene en uit de rechter de andere gitarist, die er een geweldige sound van maken.

Dat Snake Oil de eerste single van het album is verbaast me overigens me niets, het is een lekker en strak gespeeld nummer. Happy Gets Made heeft wel wat gospelinvloeden, waarop Ruthie Foster meezingt. Op One And Lonely doen de collega’s van Larkin Poe mee, wat ook lekker klinkt.

Een swamp-gevoel à la Creedence heeft Movin’. Afsluiter Dead To Rights is een lekker stevige rocksong. Enige minpuntje vind ik dat het complete album maar net iets langer dan 36 minuten duurt. En dàt in 2024! Benieuwd waar ze hierna mee gaan komen, maar mijn smaak is het in elk geval wél!

Tracks:
01 Between The Lines
02 Crossfire
03 Snake Oil
04 Trick Up My Sleeve
05 Happy Gets Made (with Ruthie Foster)
06 Shake You Down
07 One And Lonely (with Larkin Poe)
08 Movin’
09 Dead To Rights
10 Mona
11 Carefree Easy Rollin’

Website: http://www.tylerbryantandtheshakedown.com/