Review: Twisted Blue – Twisted Blue

 

Twisted Blue - Twisted Blue

Twisted Blue – Twisted Blue
Format: CD / Label: TB Entertainment Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

De Amerikaanse band Twisted Blue, uit Vancouver, Washington, is een band waar je met liefde “vooral  doorgaan” tegen wil zeggen. Hun, naar mijn weten, debuutalbum bevat namelijk een negental nummers, die laten horen dat deze band wel degelijk kwaliteiten heeft. Maar die kwaliteiten komen er op dit album niet helemaal uit.

De voornaamste redenen is de wat voorzichtige productie, die de nummers maar niet laat vlammen. Daarnaast speelt de band ook “voorzichtig” in de meeste nummers.

De band bestaat uit Scott Alexander (zang, gitaar), John “Johnny” Kunz (sologitaar), Mathew “Matt” Thom (bas) en Max Link (drums).

Het eerste nummer, Janean, is een hoopvol begin van het album. De band begint a capella waarna het nummer als een lome swinger verder gaat waarin je invloeden als the Marshall Tucker Band en the Doobie Brothers tegenkomt. Het gruizig rockende Better Half klinkt daarna te voorzichtig ondanks de gonzende Neil Young-achtige gitaarriffs.

Door de zang van Scott Alexander moest ik in Mary Come Out And Play even aan onze eigen Bintangs denken. Een lome shuffle met priemend gitaarwerk. Door de stroeve grooves is er in Funky Thing niet echt sprake van een funky thing. Ondanks het bijtende gitaarwerk blijft Blues Song te veel doorkeutelen wat ook geldt voor het lui voortdeinende Loser.

Twisted Blue heeft de twee beste songs voor het laatst bewaard. Got Me Thinking klinkt loom op een tintelende wijze en Maul Maker is een prima luie ranzige boogie waarin de band zeer zeker wel uit de verf komt.

Je kan horen dat Twisted Blue de nodige kwaliteiten heeft. Alleen komt dat er op dit album nog niet helemaal uit.

Tracks:
01. Janean
02. Better Half
03. Mary Come Out And Play
04. Somebody Please Stop The Rain
05. Funky Thing
06. Blues Song
07. Loser
08. Got Me Thinking
09. Maul Maker

Website: https://twistedbluellc.com/