Review: Trudy Lynn – Golden Girl

 

Trudy Lynn - Golden Girl

Trudy Lynn – Golden Girl
Format: CD / Label: Nola Blue Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Trudy Lynn is inmiddels 75 jaar oud maar dat is absoluut niet te horen! Nog steeds klinkt zij als een zeer krachtige soulvolle blueszangeres, die menig jong aanstormend talent compleet van het podium blaast.

Maar Trudy Lynn is echter nog steeds niet bij het grote publiek bekend, ondanks het feit dat zij al sinds 1973 bezig is en al dertien keer genomineerd werd voor de Blues Music Award.

Met haar nieuwe album ‘Golden Girl’ moet daar maar eens verandering in komen. Dit nieuwe album staat namelijk vol met zeer hoogstaande soulblues.

Trudy wordt op het album bijgestaan door producer en bassist Terry Wilson, gitaristen Anson Funderburgh en Yates McKendree, drummer Brannen Temple, toetsenist Kevin McKendree, harmonicaspeler Steve Krasse, blazers Darrel Leonards en Mario Calire en op 1 nummer zangeres Teresa James.

Trudy laat in Tell Me gelijk horen dat ze een dame is waar niet mee te spotten valt. In een luie funky shuffle met messcherp gitaarwerk en zeer krachtige soulvolle zang.

Daarna is Golden Girl Blues een loom stuwende shuffle met een jazzy ondertoon door de blazers en bijtend gitaarspel.
If Your Phone Don’t Ring gaat meer de broeierige swampy kant op in een funky nummer met de kreunende harmonica van Steve Krasse en schurend gitaarwerk. Ook I’m Just Saying is funky op een haast New Orleans-achtige wijze.

Uiteraard ontkomen we gelukkig niet aan warme soulvolle ballads. Zoals het intieme Is It Cold In Here met zwoele zang van Trudy en een bluesy priemende gitaar. Ook Life Goes On is een ballad met een geluid a la ‘The Night Life Is The Right Life”.

De pompende harmonica van Steve Krasse opent Trouble With Love met een vlammende bijdrage van Anson Funderburgh, die ook, al bijtend, te horen is in het losjes swingende I Just Can’t Say Goodbye.

Het warme geluid van het Hi label lijkt van grote invloed te zijn geweest in de soulblues Live With Yourself terwijl er in Heartache Is Just A One Way Street een Bo Diddley beat opduikt.

75 jaren jong en nog zeer vitaal! Trudy Lynn krijgt van mij, door dit schitterende album, de bijnaam “Platinum Girl”!

Tracks:
01. Tell Me
02. Golden Girl Blues
03. If Your Phone Don’t Ring
04. I’m Just Saying
05. Is It Cold In Here
06. Trouble With Love
07. Take Me Back
08. Live With Yourself
09. Heartache Is A One Way Street
10. I Just Can’t Say Goodbye
11. Life Goes On

Website: https://trudylynn.com/home