Review: Trudy Lynn Featuring Steve Krase – Royal Oaks Blues Café

 

Trudy Lynn - Royal Oaks Blues Cafe

Trudy Lynn Featuring Steve Krase – Royal Oaks Blues Café
Format: CD – Digital / Label: Continental Blue Heaven – Continental Record Services
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

https://continentalrecordservices.bandcamp.com/album/royal-oaks-blues-cafe

Als een schromelijk “vergeten” album opnieuw wordt uitgebracht is er, wat mij betreft, sprake van een “zeer goede zaak”. Zoals in het geval van het album ‘Royal Oaks Blues Café’ album van soul- en blueszangeres Trudy Lynn. Een album, dat oorspronkelijk in 2013 werd uitgebracht.

Trudy Lynn werd als Lee Audrey Nelms geboren in Houston’s Fifth Ward en is de nicht van Al “TNT” Braggs. Zij maakte korte tijd deel uit van Archie Bell & the Drells en werkte met bluesartiesten als Calvin Owens en Clarence Green. Haar debuutsingle ‘Long Live The Blues’ stamt al uit 1973.

Op dit livealbum speelt de harmonica van Steve Krase een belangrijke rol, uiteraard naast de krachtige soul/bluesstrot van Trudy.

Haar band bestaat op dit album verder uit Eugene “Spare Time” Murray (bas), Terry Dry (bas), Rock Romano (bas), Carl Owens (drums), Richard Cholakian (drums), John Del Toro Richardson (gitaar), Randy Wall (piano) en Robert “Pee Wee” Stephens (keyboards).

Het album gaat van start met een broeierig pompende versie van Confessin’ The Blues met de kreunende harmonica van Steve Krase. De stem van Trudy Lynn klinkt zeer krachtig en John Del Toro Richardson bewijst een prima bijtende gitarist te zijn.

Play The Honky Tonks is een intieme funky cover van het Marie Adams nummer met sprankelend pianospel. Trudy is in vocale topvorm in de krachtig pompende shuffle Country Man Blues en in het energiek pompende Red Light waarin Steve Krase furieus op zijn harmonica tekeer gaat. Down In Memphis klinkt al even energiek.

Intieme soulblues is aan de beurt in de shuffle Feel It met een sfeervolle harmonica bijdrage van Steve Krase. Met Effervescent Daddy gaat Trudy de luie, rokerige, jazz-blues kant op gevolgd door de lome intieme afsluiter Whip It To A Jelly, een cover van het Jimmy Reed nummer.

‘Royal Oaks Blues Café’ is een meer dan terechte heruitgave van een heerlijk livealbum van Trudy Lynn!

Tracks:
01. Confessin’ the Blues
02. Play The Honky Tonks
03. Feel It
04. Every Side of Lonesome
05. Country Man Blues
06. Street Walkin’ Daddy
07. Red Light
08. I’m Gonna Put You Down
09. Down In Memphis
10. Effervescent Daddy
11. Whip It To a Jelly

Website: https://trudylynn.com/home