Review: Troy Redfern – Invocation

 

Troy Redfern - Invocation

Troy Redfern – Invocation
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: RED7 Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Troy Redfern is een slidegitarist uit Wales, die vooral bekend staat om zijn snoeiharde slidegitaar geluid. En dat is wederom volop aanwezig op zijn derde album ‘Invocation’ waarop Troy wordt bijgestaan door Dave Marks (bas, keyborads, producer) en Paul Stewart (drums).

De nummers op zijn nieuwe album zitten hoofdzakelijk in de harde smerige rock hoek waarin de blues vermengd wordt met de nodige glamrock en Queens Of The Stone Age-achtige rock.

Dat is gelijk al goed te horen in de opener van het album, The Strange. Een hoekig gonzende rocker met de rauw snijdende slidegitaar in de hoofdrol. Het energieke Getaway klinkt als een bluesrock versie van T.Rex. Gruizig rockend met gierend hard slidegitaarspel. Het daaropvolgende Van Helsing gaat meer de powerpop kant op.

Met The Calling levert Troy een episch mysterieus nummer af waar wat Alice Cooper trekjes in zitten. Na een donker intro met tribal drums gaat de krachtige riffrocker Native van start. The Fever is vervolgens een grimmige slidegitaar boogie met bijbehorend hard gierend gitaarspel.

Na de smerige en furieuze rocker All Night Long is het tijd voor de bluesy ballad Blind Me met een geluid dat doet terugdenken aan de countryrock avonturen van the Rolling Stones. Voodoo Priestess is een loodzware beukende boogier met branderig slidegitaar spel, gevolgd door het hoekig groovende Take Me High.

Het bedwelmende en mystieke The Last Stand sluit het album af.

Een album waarvan de liefhebbers van snoeihard slidegitaarspel zullen smullen!

Tracks:
01. The Strange
02. Getaway
03. Van Helsing
04. The Calling
05. Native
06. The Fever
07. All Night Long
08. Blind Me
09. Voodoo Priestess
10. Take Me High
11. The Last Stand

Website: https://troyredfern.com/