Review: Trampled By Turtles – Alpenglow

 

Trampled By Turtles - Alpenglow

Trampled By Turtles – Alpenglow
Format: CD – Digital / Label: Thirty Tigers – V2 Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De Amerikaanse band Trampled By Turles is zeer succesvol in de USA en ik begrijp helemaal waarom dat is.

Met hun tiende album, Alpenglow, bewijst de band namelijk dat een geheel akoestische band ook de nodige impact kan hebben. En Dave Simonett (zang, gitaar), Dave Carroll (banjo, piano), Eamonn Mclain (cello, zang), Erik Berry (mandoline, madola, zang), Ryan Young (fiddle, viool, viola, zang) en Tim Saxhaug (bas, zang) weten ook op hun nieuwste album een mix te serveren, die elementen uit de 70’s countryrock (Dillard & Clark, Poco) en bluegrass bevat.  Alle bandleden zijn ware meesters op hun instrumenten en de koortjes zin hemels mooi!

Het nieuwe album is geproduceerd door Jim Tweedy van de band Wilco, wiens A Lifetime To Find op een warm deinende wijze gecoverd wordt.

It’s So hard To Hold On is een goede voorbeeld van de mix van 70’s country rock en bluegrass. Een nummer met de zacht tokkelende banjo van Dave Carroll, de weemoedige fiddle van Ryan Young en prima intieme koortjes. De snijdende fiddle speelt een voorname rol in het al even intieme en ontspannen Starting Over.

De ballad Central Hillside Blues klinkt zeer breekbaar met wederom hemelse koortjes en de stemmige cello van Eamonn Mclain. On The Highway is een nummer dat zeer troostgevend kan werken in moeilijke tijden. Een ware warme muzikale deken!

Burlesque Desert Window is een luchtig maar tegelijkertijd ook krachtig wiegend nummer dat richting het geluid van Mumford & Son trekt.

Er staat werkelijk geen enkel minder nummer op dit album. Dat bewijzen de vier afsluitende nummers van dit album. All The Good Times Are Gone klinkt wederom warm wiegend, We’re Alright klinkt warm en intiem met de sfeervolle banjo van Dave Carroll, en zowel Quiting Is Rough als The Party’s Over zijn indringende wiegende nummers.

Zonder enige twijfel is het nieuwe album van Trampled By Turtles een absolute aanrader voor de fans van het betere Americana werk!

Tracks:
01. It’s So Hard To Hold On
02. Starting Over
03. Central Hillside Blues
04. On The Highway
05. A Lifetime to Find
06. Nothing But Blue Skies
07. Burlesque Desert Window
08. All The Good Times Are Gone
09. We’re Alright
10. Quitting Is Rough
11. The Party’s Over

Website: https://trampledbyturtles.com/