Review: Too Slim And The Taildraggers – Live At The Domino Room 2003

 

Too Slim And The Taildraggers - Live At The Domino Room 2003

Too Slim And The Taildraggers – Live At The Domino Room 2003
Format: CD – Digital / Label: Underworld Records
Release: 2022

Tekst: Jan Wolf

Bluesrock trio means bussines

The Domino Room, qua omvang de middelste van de 3 zalen die het Midtown Ballroom complex te bieden heeft, was de plaats van handeling voor Too Slim And The Taildraggers. Het optreden vond plaats op zaterdag 3 mei rond de release van het album ‘Tales of Sin & Redemption’ en waarop onder andere James Brown een van zijn laatste verjaardagen zou mogen vieren.

Tim Langford is vanaf de eerste dag de enige constante factor in de wisselende line-ups van de Taildraggers en begeleid deze avond zijn geestekind naar mooie hoogtes, bluesrock in een driemansformatie brengt historisch gezien toch enige druk met zich mee maar die lijkt geen vat te hebben op de heren.

Nadat we verwelkomd worden met een, * de nooduitgangen bevinden zich links, rechts en achter in de zaal * , waar een geroutineerde stewardess zich niet voor zou schamen, is de tijd aangebroken voor Too Slim en zijn companen om de set af te trappen met het nummer Blind Love waarna de fijne en puntige rockers elkaar rap opvolgen om met Long Tail Black Cat een eerste echte hoogtepunt te bereiken.

Chickenshake blijft een lekker rauw nummer wat gezien de droge kwaliteit van de opnames alleen maar aan schwung wint. “Lets get down to the swamp” is de inleidende mededeling voor de band aan een bevlogen versie van Mississippi Moon en begint met een heerlijke pompende drumpartij die ijzersterk is in al zijn ogenschijnlijke eenvoud.  De Mississippi Fred McDowell klassieker Shake Em On Down krijgt een heerlijk vurige uitvoering en eigenlijk druipt het zweet over de gehele lengte van de plaat bijna hoorbaar langs de muren van The Domino Room naar beneden.

Inmiddels staat de teller voor Too Slim And The Taildraggers al op zeker 5 live platen die allemaal hun eigen charme hebben en een mooie weergave zijn van de fase waar ze zich in bevonden maar gemeen hebben dat ze voorzien zien van een ouderwets club geluid. Ietwat smerige bluesrock hoort immers ook niet schoon en opgepoetst te klinken, iets wat door de constante keuze hiervoor door Too Slim And The Taildraggers goed wordt begrepen en omarmd.

Website: https://www.tooslim.net/

Too Slim And The Taildraggers - Live At The Domino Room 2003-