Review: Tony Holiday – Motel Mississippi

 

Tony Holiday - Motel Mississippi

Tony Holiday – Motel Mississippi
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Forty Below Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Zanger en harmonicaspeler Tony Holiday houdt zich met de blues bezig. Maar dan blues van een zeer broeierig en loom soort waarbij je je heel vaak in de broeierige swamps waant.

Zijn tweede album, ‘Motel Mississippi’, werd opgenomen in de Zebra Ranch, de studio van wijlen Jim Dickinson met A.J. Fullerton (gitaar), Dave Gross (gitaar), Kevin Houston (van the North Mississippi All Stars en G. Love), Lee Williams Jr. (drums), Terrance Grayson (bas), Aubrey McCrady (gitaar) Jake Friel (harmonica) en Mikey Junior (backing vocals).

De cover van Paul Wine Jones’ Rob And Steal opent het album op een direct al lome broeierige wijze. Een lekkere voortslepende blues met bijtend gitaarwerk. Het zeer broeierig en lui funky Get By benadert het geluid van Tony Joe White met kermend harmonicaspel en een gonzende priem gitaar.

Vervolgens is Trouble een losjes, maar nog steeds broeierig, swingende shuffle waarin een verzengende swampsfeer hangt. Het zal geen verrassing zijn dat ook in het sompige en lome She’s So Cold een broeierig geluid hangt. Een countryblues met schurend gitaarwerk.

Na de broeierige pomper Just As Gone is het de beurt aan een cover van Asie Payton’s Nobody But You met duidelijke Creedence Clearwater Revival trekjes, dus broeierig groovend. Dat is ook het geval in het zweterige en plakkerige You Know Who I Am. Het instrumentale Yazoo River sluit het album loom zwierend af met een geluid waarin Tex Mex terug te horen is.

Het nieuwe Tony Holiday album klinkt ontspannen op een zeer lekkere en broeierige wijze. Een plakkerig bluesalbum.

Tracks:
01. Rob and Steal
02. Get By
03. Trouble
04. She’s So Cold
05. Just As Gone
06. Nobody But You
07. You Know Who I Am
08. Yazoo River

Website: https://tonyholidaymusic.com/