Review: Tomislav Goluban – Crazy Hill Live

 

Tomislav Goluban - Crazy Hill Live

Tomislav Goluban – Crazy Hill Live
Format: CD – Digital / Label: Delta Note Records
Release date: 2023

Tekst: Peter Marinus

Hij is al ruim 20 jaar actief in de blueswereld en geldt als één van de betere bluesharmonica spelers. Ik heb het dan over de Kroatische Tomislav Goluban. En hij laat zijn kwaliteiten op zijn nieuwste, live, album volop horen. Bijgestaan door Hrvoje Funda (gitaar, zang), Vid Kotarski(gitaar, beatbox, zang), Tomislav Kusar (bas) en Dragutin Hojsak (drums).

Aan variatie geen gebrek op dit album. Zo is het openingsnummer Extra Boom een loom pompende instrumentale shuffle met Tomislav’s krachtig schurende en huilende harmonica in de hoofdrol. Dan volgt het warm deinende Disappear For Good waarin Tomislav zijn harmonica sfeervol laat kermen. In dit nummer blijkt dat Tomislav’s stem lekker donker en doorleefd klinkt. Searchin’ For My Baby is vervolgens een opgewekt stuwende shuffle met loom branderig gitaarwerk en Tomislav’s pompende harmonica.

Forhill’s Boogie is een venijnig spetterende rocker met hard brullend harmonicaspel. Train Beat komt langzaam op gang en ontwikkelt zich als een stoomlocomotief in volle gang. Een indrukwekkende solospot van Tomislav met beatbox begeleiding van Vid Kotarski. Fun Starts Here is een intieme slowblues, die gevolgd wordt door Do The Right Thing, een nummer, dat drijft op een beukende Bo Diddley beat.

Na het intiem zwevende Mr. B. sluiten Tomislav en zijn band het album krachtig (blues) rockend af met Hayloft Blues.

Dit nieuwe live album van Tomislav Goluban bewijst voor de zoveelste keer dat hij een Europese bluesgrootheid is!

Tracks:
01. Extra Boom
02. Disappear For Good
03. Searchin’ For My Baby
04. Forhill’s Boogie
05. Kaj God Blues
06. Train Beat
07. Brzi Vlak
08. Fun Starts Here
09. Do The Right Thing
10. Mr. B.
11. Hayloft Blues

Website: https://goluban.com/en/