Review: Today Was Yesterday – Today Was Yesterday

 

Today Was Yesterday - Today Was Yesterday

Today Was Yesterday – Today Was Yesterday
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Music Theories Recordings – Mascot Label Group
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Een verpletterend goed debuutalbum! Dat is gelijk al de conclusie na het beluisteren van het debuutalbum van het duo Today Was Yesterdayuit Californië. Ty Dennis (drums, percussie, programmeur) en Angelo Barbera(zang, bas, gitaar, keyboards en programmeur) speelden samen in een houseband tijdens all-star concerten. Bij één van die concerten was Alex Lifeson (Rush) te gast. Na afloop van het concert kreeg Lifeson een lift van het duo waarbij het duo hem hun songs voorspeelde. Lifeson raakte dermate enthousiast, dat hij aanbood om op hun album mee te spelen. Hij is op zes nummers te horen.

In de muziek van Today Was Yesterday komt de nodige Classic Rock en Progrock voorbij en soms wat Industrial Rock invloeden.

Geopend wordt met het zwaar pompende Grace. Een nummer met een behoorlijk hoog  Rush gehalte, mede doordat Alex Lifeson op dit nummer meedoet. De pompende rock wordt afgewisseld met zwevende progrock en een felheid die aan Soundgarden doet denken.

Daarna volgt A Louder Silence, dat sfeervol zwevend van start gaat om daarna donker groovend verder te gaan. In dit nummer kan je niet om de Peter Gabriel invloeden en de fabuleuze funkbas heen. Die Peter Gabriel invloeden komen veelvuldig terug zoals in het sprankelende On My Own, het krachtig pompende I Take All en het broeierige riffende My Dog Is My God waarin ook nog een “dronken wals” voorbij komt.

Een andere beroemde gast  is ex-Doors gitarist Robby Krieger. Hij is aanwezig in het dromerige deinende Faceless Faraway Song. Na het bombastisch pompende Rukus is het geluid van Peter Gabriel weer overduidelijk aanwezig in Borrowed.

Het album wordt afgesloten met het pompende My New Low, dat vol zit met hard priemend gitaarwerk.

Het debuutalbum van Today Was Yesterday is een album waarbij de fans van de Prog Rock en Classic Rock hun vingers gaan aflikken!

Tracks:
01. Grace (feat. Alex Lifeson)
02. A Louder Silence (feat. Alex Lifeson)
03. On My Own (feat. Alex Lifeson)
04. I Take All (feat. Ed Roth)
05. My Dog Is My God (feat. Alex Lifeson)
06. Faceless Faraway Song (feat. Alex Lifeson)
07. If I Fall (Silly Games) (feat. Robby Krieger)
08. Rukus
09. Borrowed
10. My New Low (feat. Alex Lifeson)

Website: https://www.todaywasyesterday.com/