Review: Tim Grimm – The Little In-Between

 

Tim Grimm - The Little In-Between

Tim Grimm – The Little In-Between
Format: CD – Digital / Label: Cavalier Recordings
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

De liefhebbers van het betere singer-songwriters werk kunnen hun beurs weer trekken! Want de Amerikaanse singer-songwriter Tim Grimm, uit South Carolina, heeft zijn vijftiende album uitgebracht met songs, die overduidelijk in de 70’s geworteld zijn waarbij je moet denken aan het werk van John Prine, Kris Kristofferson, Woody Guthrie en Bob Dylan.

Tim Grimm is een ervaren artiest, die al 25 jaar actief is. Zijn nieuwe album werd opgenomen in een kleine studio in Norman met bijdragen van de Schotse celliste Alice Allen, de van David Olney bekende (pedal steel) gitarist Sergio Webb, bassist Justin Bransford en drummer Mark Clark.

Het intiem tokkelende The Leaving opent het album gedragen door de donkere fluwelen stem van Tim Grimm en de stemmige cello van Alice Allen.

Het deinende, sprankelende Lonesome All The Time vertoont wat Me And Bobby McGee trekjes waarin de zacht huilende pedal steel van Sergio Webb voor een passende sfeer zorgt.

Zijn donket twangende gitaar is te horen in het weemoedige I Don’t Know This World. Stirrin’ Up Trouble stuwt zachtjes met Stephen Stills achtig gitaarwerk en de krassende cello van Alice Allen. Zij is wederom te horen in het zeer intieme New Boots. Twenty Years Of Shadows swingt op een intieme wijze met opnieuw de huilende pedal steel van Sergio Webb.

Het liefdevolle en intieme Bigger Than The Sky sluit het album op passende wijze af.

Tim Grimm’s nieuwe album klinkt intiem en warm en zou in elke verzameling van singer-songwriters fans moeten thuis horen.

Tracks:
01. The Leaving
02. Lonesome All the Time
03. I Don’t Know This World
04. Stirrin’ Up Trouble
05. The Breath of Burning
06. The Little ln-Between
07. New Boots
08. Twenty Years of Shadows
09. Bigger Than the Sky

TIM GRIMM ON TOUR met SERGIO WEBB:

15 september: ’t Keerpunt – Spijkerboor (Dr)
16 september: In The Woods – Leusden
21 september: De Harmonie – Edam
29 september: Xinix Roostscafé – Nieuwendijk (NB)
01 oktober: Taverne De Waag – Haarlem
06 oktober: Erica Theater – Ede
07 oktober: Oude Veiling – Aalsmeer

Website: https://timgrimm.com/