Review: Tim Easton – Find Your Way

 

Tim Easton - Find Your Way

Tim Easton – Find Your Way
Format: CD
Label: Black Mesa Records – Sonic RendezVous
Release: 2024

Tekst: Gerrit Schinkel

De Amerikaanse gitarist en singer-songwriter Tim Easton (25 april 1966, Lewiston, New York), groeit op in Akron, Ohio. Tijdens zijn studie vormt hij de band Kosher Spears. Hij maakt daarna reizen naar o.a. Londen, Parijs, Spanje, Italië en Ierland. Bij zijn terugkeer in de VS midden jaren ’90 treedt hij toe tot The Haynes Boys. Het enige album van deze band verschijnt in 1996. Als The Haynes Boys uiteenvallen start Easton een solocarrière. Zijn debuutalbum ‘Special 20’ verschijnt in 1998. Easton woont tegenwoordig in Nashville, Tennessee.

Medio mei verscheen het nieuwe album van Tim Easton, ‘Find Your Way’, opgenomen in Victoria, British Columbia, Canada met Canadese studiomusici. Het album is geproduceerd door de Canadese alt-country singer-songwriter-producer Lee John Thomas Starck, beter bekend als Leeroy Stagger.

Het album opent met de titelsong Find Your Way, een lome folky song met fijne harmoniezang van Jeanne Tolmie. Fraai is daarna het snarenwerk in de melodieuze folksong Everything You’re Afraid Of. Na de ballad Here For You volgt het mooie met countryinvloeden versierde JacquelineLittle Brother is een ontroerende song met banjo over verslavingsproblematiek in de familie.

Dan is het tijd voor de blues. Met de mondharp in Bangin’ Drum (Inside My Mind), de banjo, viool, mondharp en strak drumwerk in het uptempo Arkansas Twisted Heart en de opzwepende countryblues Dishwater Blues. Bluegrass invloeden zijn er in het ingetogen en dromerige What Will It Take. Het album sluit af met het rustige en soulvol gezongen akoestische liefdesliedje By The End Of The Night.

Conclusie:
‘Find Your Way’ is een fijn sfeervol album.

Tracks:
01. Find Your Way
02. Everything You’re Afraid Of
03. Here For You
04. Jacqueline
05. Little Brother
06. Bangin’ Drum (Inside My Mind)
07. Arkansas Twisted Heart
08. Dishwasher’s Blues
09. What Will It Take?
10. By The End Of The Night

Line-up:
Tim Easton – zang, gitaar, mondharmonica, banjo
Geoff Hicks – drums
Jeremy Holmes – bas
Jeanne Tolmie – backing vocals
Ryland Moranz – gitaar, backing vocals
Tyler Lieb – akoestische gitaar, pedal steel

Website: https://www.timeaston.com/