Review: Tiger County Regulators – Rite On Time 11:22

 

The Tiger County Regulators - Rite On Time 11:22

Tiger County Regulators – Rite On Time 11:22
Format: CD / Label: Collier Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Tiger County Regulators is een powertrio uit Atlanta, Georgia, dat bestaat uit Taylor Long (zang, gitaar), Daniel Taylor (bas) en Kyle Weston Watkins (drums). Een trio dat op hun derde album laat horen dat zij op een prettige wijze invloeden uit de 70’s rock weet te vermengen met invloeden uit de grunge.

Zo is Welcome Back een nummer waarin de band, na een donker psychedelisch intro, er gelijk op volle kracht  op los rockt. Op een log groovende Mountain wijze waarin de nodige psychedelische invloeden verstopt zitten en met  een grunge-achtige energie.

In het zeer krachtig pompende Bad  Trip wordt de grunge eveneens vermengd met Classic Rock invloeden waarbij je opnieuw aan Mountain maar ook aan Grand Funk Railroad moet denken. Transcendence is vervolgens een smerig, hoekig riffend nummer met kreunend gitaarwerk.

De funk is een aantal keren flink aanwezig op dit album zoals in het hoekig funky La Cascada met felle snijdende gitaarriffs en in Crystal’s Ball, dat opent met de vette funkbas van Daniel Taylor. Een energiek funkend nummer met de nodige Red Hot Chili Peppers invloeden.

De Peppers zijn ook aanwezig in het ingehouden funkende Savannah’s Shoebox en vooral in Center Of The Sun waarin gitarist en zanger Taylor Long een John Frusciante/Jimi Hendrix-achtig geluid laat  horen. Something Major opent met funky bas spel en haast Robert Fripp-achtig gitaarwerk om daarna als een loom groovend nummer verder te gaan.

Dit album van Tiger County Regulators zal zowel de liefhebbers van de Classic 70’s rock als de fans van de grunge en Red Hot Chili Peppers aanspreken!

Tracks:
01. Welcome Back
02. Bad Trip
03. Transcendence
04. La Cascada
05. Crystal’s Ball
06. Savannah’s Shoebox
07. Retrospect
08. Emmy Nominee
09. Something Major
10. Center Of The Sun

Website: https://tigercountyregulators.com/