Review: Ticket West & Greg Izor – Chucufu

 

Ticket West & Greg Izor - Chucufu

Ticket West & Greg Izor – Chucufu
Format: CD-EP / Label: For The Road Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

‘Chucufu’ is een mini-album/EP waarop de Nederlandse bluesband Ticket West een samenwerking aangaat met de Amerikaanse zanger-harmonica speler Greg Izor. Izor speelde in het verleden met onder meer Anson Funderburgh, Johnny Moeller, Gary Primich en Pinetop Perkins en beschikt over een lekkere warme bluesy stem. Daarnaast laat hij zijn harmonica de ene keer hard kermen en de andere keer hard scheuren.

Ticket West zorgt daarbij voor een prima luie begeleiding. Pascal Wilhelm bewijst nogmaals een prima bluesgitarist te zijn met een hard priemend geluid en de ritmesectie Walter Wilhelm (bas) en Peter ten Wolde (drums) staat garant voor een solide swingende ondersteuning.

De EP opent met de lekkere luie shuffle Here In The Corner waarin Greg Izor zijn harmonica hard laat kermen. Living Day To Day schuifelt intiem voort a la the Fabulous Thunderbirds met een belangrijke rol voor de priemende gitaar van Pascal Wilhelm.

JJ Cale blijkt van grote invloed op dit minialbum te zijn geweest. Zo klinkt Don’t Wait Too Long net zo loom en lui als JJ hetgeen ook geldt het intieme en akoestische Bastrop Jail. In het luchtig swingende Chucufu zijn lichte Creedence Clearwater Revival invloeden te horen én de hard scheurende harmonica van Greg Izor.

Talkin’ Is Easy is daarna weer een lekkere luie huffle en het JJ Cale-achtige Push That Button sluit het album af.

Een lekker ontspannen klinkende samenwerking tussen Ticket West en Greg Izor, die naar meer smaakt!

Tracks:
01. Here In The Corner
02. Living Day To Day
03. Don’t Wait Too Long
04. Bastrop Jail
05. Chucufu
06. Talkin’ Is Easy
07. Push That Button

Website: https://ticket-west.com/